Erzurum Projektörlü Avcılar Suçüstü Yakalandı

Projektörlü Avcılar Suçüstü Yakalandı

14.12.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

.

Projektörlü Avcılar Suçüstü Yakalandı

Erzurum’un Narman ilçesinde gece projektörle kaçak avlanan 3 kişi, Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne bağlı orman muhafaza ekiplerince suçüstü yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekibi 12 Aralık Salı günü saat 22.00 sıralarında Narman ilçesine bağlı Tuzla köyü yolunda projektörle av yapan Erçin D. yönetimindeki 34 FUL 01 kamyoneti takibe aldı. Projektör tutarak ilerleyen Erçin D.’nin yolunu kesen ekipler aracın içindekileri suçüstü yakaladı. Kamyonet arkasında av malzemeleri ve iki köpek çıkan Erçin D.’nin agresif tavırları ekipler tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Kamyonet trafikten men edilirken projektöre el konuldu, av tüfeği ise tutanak altına alınarak sahibine teslim edildi.
Yine kaçak avlanan İbrahim A. yönetimindeki 25 FB 626 plakalı araç Beyler köyü yakınlarında durduruldu. Sürücü İbrahim A. ile araç içerisindeki Mukim Ö. avladıkları 4 çil kekliği ve bir tavşanla yakalandı. Kaçak avlanan hayvanlara el konulurken, şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı. Orman muhafaza Memuru Ömer Özdemir, gece hızından ve farından faydalanarak av yapanları suçüstü yakaladıklarını bildirdi.