Siyaset Protestocuları alkışlayın

Protestocuları alkışlayın

28.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, provokasyona gelinmemesi için katılımcılara “Ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın” talimatı verdi.

Protestocuları  alkışlayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 13’üncü gününde provokasyon uyarısı yaptı, 12 maddelik bir genelge açıkladı. Kendilerini protesto edenlere yönelik saldırı, şiddet, ve ağır söz kullanmama talimatı veren Kılıçdaroğlu, “Ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın” ifadelerini kullandı.
Yürüyüşün 13’ncü gününe Bolu Dağı’ndaki bir dinlenme tesislerinden başlayan CHP lideri, yolda karşılaşabilecekleri olası protestolara karşı 12 maddelik bir genelge hazırladıklarını söyledi.
Yürüyüşün 13’üncü gününde Köroğlu’nun diyarını terk ettiklerine vurgu yapan Kılıçdaroğlu “Köroğlu’na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar” diyen CHP lideri, “Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddeyi. ‘Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın, ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın’ dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor” diye konuştu.
Parti otobüsünden yapılan anonsta da “Dışarıdan hangi provokasyon gelirse gelsin, ister tahrik, ister küfür, bunlara ortak verilecek tek cevap alkış ve ortak slogan ‘Hak, hukuk, adalet’ olacak” denildi.
Kortejde 25 vekil
Kılıçdaroğlu, daha sonra sis kaplı Bolu Dağı’nda Düzce yönüne doğru yürüyüşe geçti. Alınan karar gereği 25 milletvekili de kortejde 50 metrelik aralıklarla görev yaptı ve yürüyüşe katılanları yönlendirdi. Kılıçdaroğlu, zaman zaman yanına gelen ve kendisine destek verenlerle birlikte yürüdü. Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş de 13’üncü günde ‘Adalet Yürüyüşü’ndeydi.
Alkışlı yanıt
Kılıçdaroğlu’na Bolu Dağı’ndan inerken Gezi Parkı protestolarında Eskişehir’de yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz ile Okmeydanı’nda hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da eşlik etti. CHP lideri, 5 kilometrelik ilk etabın ardından Düzce Kaynaşlı’ya geldi. İlçeye girişte CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu’nun yönlendirmesiyle, megafondan anons yaparak balkonlarından ‘Rabia işareti’ yapan Ak Partili bir ailenin bayramını kutladı. CHP lideri de aileye alkışla karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı’da “İyi ki varsın, seviyoruz seni...” yazılı bir pankarta karşılandı.
Kaynaşlı çıkışındaki ilk moladan sonra 5 kilometrelik ikinci etapta Kılıçdaroğlu’na Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen ile Düzce Barosu yönetim kurulu üyesi avukatlar cübbeleriyle eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Düzce’ye 11, İstanbul’a 205 kilometre kaldığını gösteren tabelayı geride bırakıp Üçköprü mevkiinde tekrar mola verdi.
Adalet Yürüyüşü Düzce girişindeki bir kahvehane önünde toplanan grup tarafından protesto edildi. . Şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi de “Neden şehitler için yürümüyorsunuz?” diye bağırdı. Polis, protestocular ile yürüyüşe katılanlar arasında önlem aldı. Yürüyüşçüler protestoculara “İyi bayramlar” diledi ve adalet sloganları atarak alkışladı. Bu sayede bir gerginlik yaşanmadan bölgeden geçildi.
Moladaki kaza
Kortej mola verdiği sırada Üçköprü Kavşağı’nda trafiği düzenleyen polis memuru İsmail Bilir’e sürücüsünün adı öğrenilemeyen plakasız bir motosiklet çarptı. Polis yaralanırken, kaçan motosiklet sürücüsü, polisin kovalaması sonucu yakalandı. Yaralı polis ile baygınlık geçiren sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, provokasyona gelinmemesi için katılımcılara “Ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın” talimatı verdi.

‘Tahriklere karşılık vermeyin’

İşte Adalet Yürüyüşü’nün provoke edilmemesi için hazırlanan 12 maddelik genelge
Bu zorlu yürüyüşte genel başkanımızın güvenliğinin sağlanabilmesi ve düşme, burkulma gibi yürüyüşü tamamlamasını engelleyecek kazaya uğramaması için genel başkan en önde yalnız yürüyecektir.
Hiçbir kişi ve kurumun genel başkanın önünde yürümesine izin verilmeyecektir.
Genel başkana sadece uğradıkları adaletsizliklerin sembol isimleri, temsil ettikleri kitlelerin seçilmiş başkanları, toplumsal kanaat önderleri ve katılımları ile yürüyüşümüze güç verecek kişiler geçici süreyle eşlik edecektir. Belirtilen dışında hiç kimsenin kortej düzenini bozacak şekilde genel başkanla yürümesine izin verilmeyecektir.
Bu yürüyüş boyunca uzaktan çekilen resimler ve önceden izin alınan istisnai haller haricinde genel başkanla özel resim çekilme talepleri karşılanmayacaktır.
Konaklama alanlarının girişinde emniyet görevlilerince (polis, jandarma) bütün katılımcıların üst ve çantaları aranacak, arama yapılmadan hiç kimsenin alana girmesine izin verilmeyecektir.
Yürüyüş sırasında trafik akışının korunması çok önemlidir. Yürüyüşe katılanların araçlarını, yürüyüşü engelleyecek şekilde yol kenarına park etmemesi gerekmektedir.
Trafik akışının sağlanması için yol genişliğine göre en fazla 6 kişi aynı sırada yürüyecek, trafiğin aktığı şerit işgal edilmeyecektir.
Yürüyüş boyunca güvenliğimizi sağlayan polislerimizin ve jandarmamızın tüm uyarı ve ikazlarına uyulacaktır.
Yürüyüş sırasında yürüyüşümüzü taciz etmek isteyen provokatörlerle karşılaşıldığında asla karşılık verilmeyecek, bu tahrik ve tacizlere karşı sadece ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganı ile yanıt verilecektir. Bu tahriklere karşılık vermek, bu yürüyüşe zarar vereceğinden bu duruma asla müsaade edilmeyecektir.
Yürüyüş sırasında sadece Türk bayrağı ve adalet yazılı pankart ve dövizler kullanılacaktır. Hiçbir partinin, kurumun veya grubun bayrak, flama veya dövizinin açılmasına izin verilmeyecektir.
Bu yürüyüşün sloganı ‘Hak, hukuk, adalet’tir. Bu slogan dışında hiçbir slogan atılmayacaktır.
Yürüyüş ve konaklama alanlarında alkollü içki tüketimi kesinlikle yasaktır.