Dünya Protestolar sürüyor

Protestolar sürüyor

11.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın yeni başkan seçilmesinin ardından, ABD’de başlayan protestolar sürüyor. “Bizim başkanımız değil” sloganıyla sokakları dolduran onbinlerce kişi, Trump’ı protesto etti.

Protestolar  sürüyor

Washington DC, Oakland, Orlando, Los Angeles, Boston ve New York gibi kentlerde gerçekleşen protesto gösterileri sırasında 5 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Üniversite yerleşkelerine de yayılan protesto gösterilerinde, bazı anayollar trafiğe kapatıldı.
New York’ta, Trump’ın seçim ofisi olarak kullandığı ve ön cephesi kum yüklü kamyonlar, polis araçları ve çok sayıda polisle çevrelenen Trump Tower önünde de yüzlerce kişi, Trump’ın ABD Başkanı seçilmesini protesto etti. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalıklar ellerinde, “Benim başkanım değil” yazılı dövizler taşıdı. Protesto nedeniyle 5. Cadde’nin büyük bölümü trafiğe kapatıldı. Göstericilerin Donald Trump’ın da yaşadığı Trump Tower’a yönelmesi üzerine polis, bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak bu kişilerin binaya girmesini engelledi.