Erzurum Psikiyatri Hastalarının Sergisi Usta Sanatçıları Aratmadı

Psikiyatri Hastalarının Sergisi Usta Sanatçıları Aratmadı

17.01.2018 - 12:15 | Son Güncellenme:

Erzurum BEAH'ta, hastane yönetimi ve doktorların desteğiyle psikiyatri hastalarını topluma kazandırmak, tedavi süreçlerini hızlandırmak amacıyla düzenlenen el sanatları sergisi açıldı İl Sağlık Müdürü Uçar: "Bu sanat eserlerini yapan arkadaşlarımız daha önce hiç bir profesyonel destek, kurs almamış ama kısa sürede bu işe adapte olup bu güzel eserleri ortaya çıkarmaları bizi çok mutlu etti"

Psikiyatri Hastalarının Sergisi Usta Sanatçıları Aratmadı

ERZURUM (AA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastaların yaptığı 600 parça eserden oluşan el sanatları sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Erzurum BEAH'ta, hastane yönetiminin ve Psikiyatri Servisinde görevli doktorların da desteğiyle psikiyatri hastalarını topluma kazandırmak ve tedavi sürecini hızlandırmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Mahmut Uçar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, hastane yöneticileri ile sağlık çalışanlarının da katıldığı törende, kurdele kesimi sonrası psikiyatri hastalarının, yıl boyunca el emeği göz nuruyla yaptıkları ahşap boyamadan oluşan 600 parça eser, hastanenin fuaye alanında vatandaşların beğenisine sunuldu.

- "Tedaviyi pozitif etkiliyor"

İl Sağlık Müdürü Uçar, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sergideki eserleri, psikiyatri servisinde tedavi gören hastaların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli el sanatları öğretmeninin desteğiyle yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Eserlerin profesyonelce çalışılıp hazırlandığını ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

"Burada yatan hastaların bu tür sanatsal faaliyetlerle tedavi olma sürecinin daha da hız kazanması çok önemli. Bu hem tedavi süresini hem doz miktarını pozitif yönde etkileyen süreç. Burada sergilenen eserlerimiz belli bir ücret karşılığında satılıyor ve geliri de yine bu tür faaliyetlerin gideri için harcanıyor. Bu sanat eserlerini yapan arkadaşlarımız daha önce hiçbir profesyonel destek, kurs almamış ama kısa sürede bu işe adapte olup bu güzel eserleri ortaya çıkarmaları bizi çok mutlu etti."

Uçar, sergide 600 parça eserin bulunduğu belirterek, önümüzdeki yıl daha geniş katılımla, kapsamlı bir sergi açacaklarını sözlerine ekledi.

Psikiyatri servisinde görev yapan Uzman Doktor Tülay Satı Kırkan da psikiyatri servisinde yatan hastaları topluma kazandırmak istediklerini ifade etti.

Kırkan, "Amacımız onların burada sosyal anlamda daha aktif olmalarını sağlamak. Gerçekten de bu tür faaliyetlerle rehabilitasyonlarını, tedavi süreçlerini azaltabiliyoruz, öz güvenlerini geliştirebiliyoruz. Mesela hiç yerinden kalkıp, yüzünü bile yıkamak istemeyen depresyon hastalarımız oluyor. Onlar gelip herhangi bir şey yaptıkları zaman çok mutlu oluyoruz." diye konuştu.