Kayseri PSİKOLOG ŞERİFE KÜBRA YELKENOĞLU: "TERÖRİSTLERİN EN BÜYÜK MOTİVASYONU MAĞDURİYET VE KURBAN EDİLMİŞLİK PSİKOLOJİSİDİR"

PSİKOLOG ŞERİFE KÜBRA YELKENOĞLU: "TERÖRİSTLERİN EN BÜYÜK MOTİVASYONU MAĞDURİYET VE KURBAN EDİLMİŞLİK PSİKOLOJİSİDİR"

10.10.2015 - 14:33 | Son Güncellenme:

.

PSİKOLOG ŞERİFE KÜBRA YELKENOĞLU: TERÖRİSTLERİN EN BÜYÜK MOTİVASYONU MAĞDURİYET VE KURBAN EDİLMİŞLİK PSİKOLOJİSİDİR

Psikolog Şerife Kübra Yelkenoğlu, "Teröristlerin en büyük motivasyonu mağduriyet ve kurban edilmişlik psikolojisidir. Canlı bombalar ise girdikleri grubun içinde kendi kimliğini yitirir ve gurup kimliğinin zarar görmemesi için kendi hayatından feragat eder" dedi.
Psikolog Şerife Kübra Yelkenoğlu son yaşanan canlı bomba saldırıları sonrasında, teröristlerin ve canlı bombaların psikolojik durumunu değerlendirdi. “Hepsinde hemen hemen ortak gözlenen durum, geçmişte travmatik olaylar yaşadıkları, örselenmiş bir geçmişe sahip oldukları, özgüven eksikliği yaşadıkları ve en önemlisi sağlıklı bir aile ve sosyal çevreye sahip olamamalarından dolayı aidiyet duygusundan da mahrum olduklarıdır” diyen Şerife Kübra Yelkenoğlu, "Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarına baktığımızda ise etnik terör karşımıza çıkmaktadır. Etnik terör örgütlerinin en belirleyici özelliği amaçlarına ulaşmak için sistemli olarak şiddete başvurmalarıdır. Amaç ise siyasi otoriteyi zor duruma sokmaktır. Terör olaylarının devam etmesi kendileri için iyi bir şeydir. Çünkü kendilerini sürekli mağdur olarak görürler. En büyük motivasyonları mağduriyet ve kurban edilmişlik psikolojisidir. Bu nedenle iktidardan sürekli olarak talepte bulunurlar. Eğer talepleri yerine getirilmezse bu durum onlara daha da haz verecek ve güçlendirecektir” şeklinde konuştu.
İntihar bombacılarının da en önemli eksikliğin aidiyet hissi olduğunu vurgulayan Yelkenoğlu “Kendini hiçbir gruba ait hissedemeyip, bir terör grubuna dahil olan bu kişi artık kendini bu grubun bir parçası olarak görmeye başlar ve grubun içerisinde kendi kimliğini yitirir. Grup kimliği her şeyden önemlidir ve grup kimliğinin zarar görmemesi adına verilen bütün görevleri yerine getirirken hayatından feragat etmekte kendisi için hiç zor olmayacaktır. Bununla mücadele için sadece silahla mücadele etmek yeterli olmayacaktır. Mücadele konusunda devlete, halka ve medyaya da büyük görev düşmektedir” ifadelerini kullandı.