Gündem PTT’den HGS yüklemesi ve GİB’ten trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır?

PTT’den HGS yüklemesi ve GİB’ten trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır?

29.12.2015 - 22:47 | Son Güncellenme:

PTT’den online olarak ya da bankamatiklerden HGS yüklemelerinizi ve GİB üzerinden trafik cezası sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

PTT’den HGS yüklemesi ve GİB’ten trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır

Günümüzün modern teknolojileri yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer buluyor. Modern Türkiye’de kamu kurumları tarafından internet hizmetlerine fazlasıyla ağırlık verilmeye başlanması ile birlikte vatandaşlar kamu kurumları ile olan işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde vatandaşın kamu kurumları tarafından sunulan kamu hizmetlerinden internet hız ve kolaylıklarında yararlanabilmesine yardımcı olan online hizmetler son zamanlarda oldukça sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Karayollarında kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında araç sürücüleri artık internette HGS bakiye sorgulama yapabiliyor. Hızlı Geçiş Sistemi kartlarında ne kadar bakiye kaldığını güncel olarak öğrenebilme imkanını internet kolaylığında sunan PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin resmi işlem portalı sayesinde araç sürücüleri internete erişim sağlayabildiği her yerden bilgi alabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de trafik sıkışıklığının en önemli etkenlerinden birisi olarak öne çıkan karayollarındaki köprü ve otoyol cüretli geçiş sistemlerinin eskide kalan ve yoğunluğu kaldıramayan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleriyle kullanılıyor olmasıdır. Günümüz modern teknolojisi ile araç sürücülerinin trafik sıkışıklıklarına maruz kalmadan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden seri ve hızlı geçişler yapabilmesini sağlayabilmek amacı ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Mobil teknolojiye sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte araç sürücüleri karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde eskiden kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi araçlarını gişede durdurarak, kart okutmakla uğraşmıyor. Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında araçların ön camında görünen bir noktaya yapıştırılan HGS etiketi ile aracın gişeden geçişi esnasında mobil HGS sistemi iletişime geçerek, aracın durmasına gerek olmadan mobil olarak geçiş ücretini alıyor. Böylelikle araçların köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmalarına gerek kalmadan seri geçişler yapabilmesi sağlanarak, trafik sıkışıklığının önemli derece önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisiyle birlikte yaygınlaşan internet kullanımı pek çok alanda olduğu gibi vatandaşın HGS kart bakiyesi yönetimlerinde de önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından internet üzerinde yer alan resmi işlem portalı üzerindeki bu HGS kart bakiyesi sorgulamasıyla HGS kartlarında bulunan güncel bakiyeye ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alınabiliyor. Araç sürücüleri bu şekilde HGS bakiye yükleme işlemlerini de son derece pratik ve k0olay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Ancak PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından internet üzerinde sunulan bu online sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için öncelikli olarak PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ne üye olunması gerekiyor. Web sayfasındaki müşteri hizmetleri giriş penceresinde yer alan ‘üyelik’ seçeneği ile ulaşılabilen üye olma ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre’ bilgilerini giren araç sürücüleri kolay bir şekilde üyeliklerini tamamlayarak, internete erişim sağlayabildikleri her yerde kolay bir şekilde HGS kart bakiyelerinin güncel durumunu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin HGS kartlarındaki bakiye yetersizliği başta olmak üzere pek çok nedenden dolayı HGS geçiş gişelerinde gerçekleştirdikleri HGS geçiş ihlallerinde cezai uygulamalar bulunuyor. Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemiyle de bu geçiş ihlallerini öğrenebiliyor. Üstelik araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ne üye olmalarına gerek olmayan bu sorgulama işlemi için girilmesi gereken tek bilgi aracın plaka bilgisidir.

Haberin Devamı

Günümüzde araç sürücüleri trafik cezası sorgulama işlemlerini de internet hız ve kolaylığında günün her saatinde gerçekleştirebiliyor. Özellikle son yıllarda trafik denetlemelerinde modern teknolojileri aktif olarak kullanan ve trafik beyanlarını otomatik olarak araç plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresine gerçekleştirmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü hem kendi resmi web sayfasında hem de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalında online trafik cezası sorgulama hizmeti sunuyor. Araç sürücülerinin internete erişim sağlayabildikleri her yerden kolaylıkla kullanabildikleri bu online sorgulama hizmetleri sayesinde herhangi bir trafik cezasının olup, olmadığı öğrenilebiliyor. Ayrıca araç sürücüleri olan trafik cezalarının en ayrıntılı dökümlerini de görebiliyor ve anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında GİB İnternet Vergi Dairesi web portalında online trafik cezası ödeme işlemlerini yapabiliyor. Bu işlemler için herhangi bir üyelik veya şifre girilmesi de gerekmiyor.