Gündem PTT HGS sorgulamaları ve EGM trafik cezası sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

PTT HGS sorgulamaları ve EGM trafik cezası sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

29.11.2015 - 21:35 | Son Güncellenme:

PTT online hizmetlerinden HGS sorgulamalarını ve Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezası sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

PTT HGS sorgulamaları ve EGM trafik cezası sorgulama işlemleri nasıl yapılır

Günümüz modern Türkiye’sinde araç trafiği en büyük sorunlardan birisini oluşturuyor. Özellikle trafikte her geçen gün artan araç sayısı buna bağlı olarak sıkışan trafik ve üzerine gelen köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin yoğunluğu kaldıramaması sorunu, trafikte büyük bir kaosun yaşanmasına yol açıyor. Bu sebeple günümüzde daha teknolojik sistemler hem köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmaya başlandı hem de trafik denetlemelerinde kullanılmaya başlandı. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi araç sürücülerine son derece pratik bir köprü ve otoyol ücretli geçiş gişesinden seri geçiş imkanı sunuyor. Dijital hizmetleri ile de oldukça önemli bir avantaj sağlamakta olan Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte artık araç sürücüleri internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde online HGS bakiye sorgulama yaparak, en güncel HGS kart bakiyelerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden vatandaşlara sunulan bu online hizmetlerin mobil uyumluluğunun bulunuyor olması günümüz modern çağında oldukça yaygın hale gelen ve interneti yaşamın her alanına ulaştıran akıllı cihazlarla da internete bağlanabilen her yerden HGS bakiye sorgulama gibi işlemlerin birkaç dakika içerisinde yapılabilmesi sağlanabiliyor. Özellikle günümüzün modern teknolojileri ile birlikte internete çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde erişim sağlayabilen araç sürücüleri dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından sadece dakikalar içerisinde en güncel HGS kart bakiyelerini öğrenebilecekleri online HGS bakiye sorgulama hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan ve HGS kart sahiplerine hizmet vermekte olan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından HGS kart bakiye durumunu öğrenebilmek için öncelikli olarak online hizmetlere üye olunması gerekiyor. Bu kapsamda araç sürücülerinin öncelikli olarak hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf adresinde bulunan müşteri hizmetleri giriş ekranından üyelik sayfasına ulaşılması gerekiyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ne üyelik işlemleri için gerekli olan bilgiler ise T.C. kimlik numarası, e-posta ve şifre bilgileridir. Bu bilgileri kullanarak HGS müşteri hizmetlerine üye olan araç sürücüleri kolaylıkla sisteme giriş yapabildiği her yerden HGS bakiyelerini sorgulayabiliyor. HGS bakiye yükleme işlemleri de son derece pratik ve kolay bir şekilde anlaşmalı noktalardan gerçekleştirilebiliyor.

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında bulunan bir diğer hizmet olan HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti ise üyeliksiz olarak her araç sürücü tarafından kullanılabiliyor. Web sayfasındaki ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından yapılabilen bu sorgulama işlemi için ise sadece araç plaka bilgisini girilmelidir. Böylelikle HGS ücretli geçiş gişelerinden herhangi bir yasa dışı geçişin gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediği öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama hizmeti de araç sürücülerine önemli bir kolaylık getiriyor. Özellikle günümüz modern teknolojisini trafik kuralı ihlallerinin tespiti amacı ile trafik denetlemelerinde en aktif şekilde kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü karayollarında Elektronik Denetleme Sistemi ve mobese kamera sistemleri gibi modern teknolojik sistem ve cihazlar ile trafik denetlemeleri yapıyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetini kurumun resmi web sayfasında bulunan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranının yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından da gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde yaparak, karayollarında trafik kural ihlalleri dolayısıyla posta yoluyla yapılan trafik beyanına ilişkin olarak bilgi alınabiliyor. En ayrıntılı ve güncel trafik cezası bilgilerini görüntüleyebilme imkanı sunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu trafik cezası sorgulama ekranında araç sürücülerinin sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girmesi gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerindeki online şubesini kullanarak yapılan trafik cezası sorgulamalarının ardından gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında online kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemlerini de yapabilme imkanı bulunuyor.