Gündem Pucca’ya ‘Batı’ soruşturması

Pucca’ya ‘Batı’ soruşturması

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Pucca adıyla tanınan yazar Selen Pınar Işık’ın bir tweetinde oğlu Batı’yı kastederek ‘Batı’nın uşağıyım’ yazınca babasının evi polis tarafından baskına uğradı. Emniyet güçleri evi arayıp cep telefonlarına el koydular.

Pucca’ya ‘Batı’ soruşturması

Sosyal medyada Pucca adıyla tanınan yazar Selen Pınar Işık’ın bir tweet’inde oğlu Batı’yı kastederek ‘Batı’nın uşağıyım’ yazması soruşturma konusu oldu. Babasının ikamet adresini basan polisler, evi arayıp incelemelek üzere evdeki cep telefonlarını aldı.

Haberin Devamı

“Pucca” rumuzuyla yazdığı blog ve kitaplarla tanınan Selen Pınar Işık, oğlu Batı’yla ilgili olarak Twitter’da yaptığı “Batı’nın uşağıyım” paylaşımının ardından polislerin, İzmir’de yaşayan babasının evine giderek kendisini sorduğunu ve “terör örgütü”ne dair kanıt aradığını söyledi. Işık, dün gece Twitter hesabından “Bugün babamın evine gelmişler, evde beni ve terör örgütüne dair kanıt aramışlar. Batı oğlumun adı, oğlumun! OHAL diye bakalım ne olacak” duyurusunu yaptı. Pucca, polislerin ailesine oğlunun adının neden Batı olduğunu sorduklarını da söyledi.

‘Canım Batı, uşağınım’

Pucca, 23 Haziran’da bir kullanıcın kendisine “Batı’nın uşağı” demesinin ardından “Tabii Batı’nın uşağıyım. Başka neyin olacam, baya uşaklık yapıyorum. Canım Batı, uşağınım, köpeğinim hatta… Batı kalp ben” diye yazmıştı. Oğlunun isminin Batı olduğunu anımsatan Pucca, “Bu tweet yüzünden babamın evine baskın düzenlendi. İkametim orada daha ne diyeyim yani” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Pazartesi ifade verecek

Işık’ın avukatları Avukat Mahir Işıkay ve Ozan Açıkalın da soruşturmaya dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kamuoyunda Pucca ismiyle tanınan müvekkilimiz Pınar Işık’ın geçtiğmiz aylarda attığı ve hiçbir suç unsuru içermeyen bir tweet nedeniyle dün ikamet adresi olan babasının evi emniyet görevlilerince aranmış, cep telefonları incelemeye alınmıştır. Hukuki süreç tarafımızca yakinen takip edilmektedir. Müvekkilimin adalete olan inancı tamdır. Evrensel hukuk ilkeleri ile korunan ifade özgürlüğü çerçevesinde sadece attığı bir tweet nedeniyle soruşturma geçirmesi kendisini, ailesini ve sevenlerini mağdur etmiştir. Konu ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” Işık’ın söz konusu tweet’le ilgili pazartesi günü İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade vereceği öğrenildi.