Geri Dön

Püreli bonfile tarifi

Patates püresiyle servis edebileceğiniz enfes tarifi siz de deneyin…

Püreli bonfile tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane ince dövülmüş bonfile veya antrikot
3 dilim pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı sıcak süt
20 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Dereotu
2 tane kırmızı dolmalık biber

Püreli Bonfile Nasıl Yapılır?

Eti kasaptan çok ince dövülmüş olarak isteyin.

Az yağda her iki tarafı da pişirin ve fırın kabına alın.

Fırında 20 dakika pişirin.

Patatesi haşlayıp süt ve peynir ekleyip püre yapın.

Tereyağında ince kıyılmış pastırmaları, kıyılmış biberi ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.

Fırında pişen etleri dilimleyip servis tabağına alın.

Yanına püreyi koyup üzerine pastırmalı karışımı dökün.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber