Geri Dön

Püreli tepsi kebabı tarifi

Püre ile zenginleştirilmiş tepsi kebabı. Değişik bir lezzet püreli tepsi kebabı tarifi! Pişirmekten zevk alacağınız lezzetli bir tarif püreli tepsi kebabı.

Püreli tepsi kebabı tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Köftesi için;
500 gram kadar kıyma
1 tane kuru soğan
1 kase bayat ekmek içi
1 avuç maydanoz
1 tane yumurta
2 ya da 3 diş sarımsak
karabiber
pul biber
tuz

Püresi için;
5 ya da 6 tane patates
2 kaşık tereyağı
2 bardak süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Sosu için;
1.5 yemek kaşığı domates salçası

Püreli Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlamak için tencereye koyun.

Dilimlenmiş soğanı, yumurta, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirin ve bu malzemelerin hepsini kıyma ile yoğurarak dinlenmeye bırakın.

Fırın tepsinize köfte harcını yayın. Salça ve 1 bardak sıcak suyu karıştırarak kıymanın üstüne dökün.

Köfte harcınızı fırına sürerek 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Soğuyan haşlanmış patatesleri tereyağı ve tuz ile ezerek süt ilave edin.

Krema kıvamında olan patateslere kaşar peyniri ilave edin.

Fırında olan sıcak köftenizin üstüne pürenizi yayarak fırına koyun.

Fırına koymadan önce dilerseniz üzerine domates ve biberde koyabilirsiniz.

Domatesleri eriyen yemeğinizi alarak dilimleyerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber