Ankara Pursaklar'dan Halep'e Giden Tır Sayısı 34'E Yükseldi

Pursaklar'dan Halep'e Giden Tır Sayısı 34'E Yükseldi

23.01.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

.

Pursaklardan Halepe Giden Tır Sayısı 34E Yükseldi

Pursaklar Belediyesi ve AK Parti Pursaklar İlçe Teşkilatı’nın birlikte organize ettiği Halep Üşüyor Kampanyası’nda 2 tır dolusu yardım malzemesi bölgeye uğurlandı. Böylece şu ana kadar Pursaklar’dan giden tır sayısı 34’e yükselmiş oldu.
Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanan Halep Üşüyor Kampanyası’na AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı da destek verdi. Hazırlanan yardım malzemeleri 2 tıra yüklenerek Halep’e uğurlandı. AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen uğurlama törenine AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, teşkilat mensupları ve çok sayıda kişi katıldı.
Kur’an tilaveti ile açılışı yapılan törende konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Bu yardımlar Pursaklar’ın ne kadar hamiyetperver olduğunu gösteriyor. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde bu tür sonuçlar ortaya çıkıyor. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi. İslam coğrafyası zor günler yaşadığını belirten Emrullah İşler, şu an bölgede ayakta kalan tek güçlü ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek, “Bizi güçsüz kılmaya çalışıyorlar. Gezi olaylarından bugüne baktığımız zaman yaşananların tesadüf olmadığını görüyoruz. 15 Temmuz’da bu toprakların nasıl vatan olduğunu o hainlere gösterdik. Bütün mazlum coğrafyalar Türkiye’ye bakıyor. Bölgede çok zengin ülkeler var ama bizim, sizin yaptığınız bu organizasyonları yapamıyor. Belki kişisel olarak yapanlar var ama organize olamıyorlar. Bizler ekmeğimizi bölüp kardeşlerimizle paylaşıyoruz” diye konuştu.

Çetin: “Teşkilatımız ile birlik beraberlik içindeyiz”
Pursaklar Belediyesi ve ilçe teşkilatının birlik beraberlik içinde olduğunu vurgulayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Teşkilatımız bütün bu faaliyetlerimizde hep yanımızda oldu. İri olmanın yolu birlik beraberlikten geçiyor. İnanan bir toplum olarak her nifakı, sıkıntıyı ve fitneyi teşkilatımız ve belediyemiz birlik olarak bertaraf etmiştir” dedi. Bugüne kadar Pursaklar’dan bölgeye gönderilen yardım tırlarının sayının 34 olduğunu açıklayan Başkan Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yedi düvelle savaşıyoruz. Bizi savaştıran tek güç imandır, milletimizin birlik beraberliğidir ve bu yardımların ulaştığı garibanların dualarıdır. Tırlarımızın yolu açık olsun. Rabbim ömrümüzün sonuna kadar yardım yapmayı nasip etsin.”
AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu da yaptığı konuşmada, Halep Üşüyor Kampanyası!na destek verenlere teşekkür edip, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile çalıştıklarını kaydetti. Hazırlanan yardım tırlarında 2 ton un, 1 ton patates, 1 ton makarna, 500 adet battaniye, 500 adet puset takımı ve 15 ton kıyafet yer alıyor. İnsani yaşam malzemelerini taşıyan 2 yardım tırı dualarla Halep’e uğurlandı.