Dünya Son dakika: Putin aday oluyor!

Son dakika: Putin aday oluyor!

06.12.2017 - 15:13 | Son Güncellenme:

Mart'ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimleri hakkında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, aday olmaya karar verdiğini belirtti.

Son dakika: Putin aday oluyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önce önümüzdeki yıl düzenlenecek olan devlet başkanlığı seçimlerinde aday olup olmamaya henüz karar vermediğini söyledi. Daha sonra da aday olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Moskova'da çoğunlukla gençlerin yer aldığı bir etkinliğe katılan Putin, çok yakında bu konuda karar vereceğini açıkladı. Kendisine yönelik kamuoyu desteğinin ne hâlde olduğuna da bakacağını belirtti.

65 yaşındaki Putin, daha sonra kendisini dinleyenlere seslenerek Mart ayında aday olmasını isteyip istemediklerini sordu. Çoğu kişi 'evet' diye bağırarak Rusya Devlet Başkanı'nı alkışladı.

Akşam saatlerinde Nizhny Novgorod kentindeki otomotiv fabrikasında işçilere seslenirken kararını açıklayan Putin, aday olacağını duyurdu. "Adaylığımı açıklamak için daha iyi bir yer ya da fırsat yok. Eminim ki, her şey bizim için iyi olacak" dedi.

Putin, 2000’den bu yana devlet başkanlığı ya da başbakanlık yaparak Rusya’yı yönetmenin gücünü elinde bulunduruyor. Eğer Mart’ta seçilirse, 6 yıl daha devlet başkanı olma hakkını kazanacak. Putin'in seçilmeme ihtimali ise neredeyse yok.

Haberin Devamı