Dünya Putin: Snowden'dan bir farkı yok! Comey'e de sığınma hakkı vermeye hazırız

Putin: Snowden'dan bir farkı yok! Comey'e de sığınma hakkı vermeye hazırız

15.06.2017 - 16:06 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyonlardan canlı yayınlanan Direkt Hat programında halkın sorularını yanıtladı. Putin'in bu yıl 15.'sini gerçekleştirdiği program yaklaşık 4 saat sürdü ve yaklaşık 70 soru yanıtlandı. Rusya Devlet Başkanı, eski FBI Başkanı Comey'i Snowden ile karşılaştırarak onu da Rusya'ya kabul edebileceğini söyledi.

Putin: Snowdendan bir farkı yok Comeye de sığınma hakkı vermeye hazırız

Vladimir Putin, Rusya'yı ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlayan eski ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'nin Senato İstihbarat Komitesi'nde verdiği ifadeye ilişkin bir soru üzerine Rusya'nın ABD'lilerin zihinleri üzerindeki etkisinin, sponsorluğunu yaptığı sivil toplum kuruluşları ile faaliyet gösterdikleri ülkeleri etkileme hedefi olan ABD'ninkinden fazla olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

'ABD YILLARDIR RUSYA'DAKİ SEÇİMLERE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTI'

Comey'in ifade sırasında Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarını kanıtlayabilecek herhangi bir delil sunmadığını da vurgulayan Putin, Comey'in Trump'la yaptığı görüşmelerin içeriğini basına sızdırmasını 'çok tuhaf' olarak tanımlayıp bunun, eski FBI direktörünü 'zarar görebileceği bir duruma' soktuğunu belirtti.

Putin, ABD'nin yıllardır Rusya'daki seçimlere müdahale etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Comey'in bir FBI başkanından ziyade bir aktivist gibi hareket ettiğini, bu nedenle de eski NSA çalışanı Edward Snowden'dan hiçbir farkı olmadığını belirten Putin, Comey'ye de siyasi sığınma hakkı vermeye hazır olduklarını söyledi.