Ekonomi Putin'e rağmen Ruslar Antalya'ya akın etti

Putin'e rağmen Ruslar Antalya'ya akın etti

14.06.2016 - 15:15 | Son Güncellenme:

RUSLAR Türkiye'den vazgeçemiyor. Rusya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi gerilim nedeniyle halkına 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı yapan Putin'e rağmen Ruslar Antalya'daki Dossi Dossi Fashion Shov'a akın etti.

Putine rağmen Ruslar Antalyaya akın etti

Antalya'da gerçekleşen ve tekstil fuannda 25 bin dolar üzerinde alım yapan turistlere tatil hediye edilen organizasyona 4 binden fazla turist katıldı. Bu rakamın yüzde 30'unu (1.200) Rus turistler oluşturdu. Fuara en fazla katılım olan ülke de Rusya oldu.

Haberin Devamı

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkam Hikmet Eraslan yapağı açıklamada "Fuarımıza katılım için müşterilerimize en az 15 bin dolarlık alım şartı koyuyorduk. İlk kez bu organizasyonda asgari alım satımı 25 bin dolara çıkardık. Türkiye'nin hazır giyim ihracatında kilogram başına ortalama satış geliri 24 dolar iken Dosso Dossi olarak biz 45-50 dolarlardaydık. Bu fuarda 75 dolara çıkardık. İhracat gelirimizi üçe katlayarak sektörümüzün hayalindeki rakamlara öncülük ettik" dedi.

6 OTEL KAPATILDI

Başta Antalya olmak üzere Türkiye'nin turizmde zor ve sıkıntılı bir dönem geçirdiğini hatırlatan Hikmet Eraslan, Dosso Dossi üe hazır giyim ihracatının yanı sıra 11 yıldır olduğu gibi Antalya'mn turizmine de hareket getirdiklerini vurguladı. Organizasyon için Antalya'da beş yıldızlı 6 oteli kapattıklannı bildiren Eraslan, şunları söyledi: "Dosso Dossi için Antalya'ya gelen 4 bin yabana misafirimiz kentin turizmine canlılık kata.
Kentin ekonomisine istihdam konusunda da önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyorum."

Haberin Devamı

(Star)