Gündem Putin’in kızına sınırdışı önerisi

Putin’in kızına sınırdışı önerisi

25.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın doğusunda düşürülen Malezya Havayolları uçağında 193 Hollanda vatandaşının hayatını kaybetmesi üzerine Hollandalıların Rusya’ya olan öfkesi dinmiyor.

Putin’in kızına sınırdışı önerisi

Hollanda’da bulunan Hilversum kentinin belediye başkanı Pieter Broertjes, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in küçük bir kasaba olan Voorschoten’de yaşadığı düşünülen kızının sınırdışı edilmesi gerektiğini söyledi. Putin’in 29 yaşındaki kızı Maria Putin’in, Hollandalı erkek arkadaşı Jorrit Faassen ile bu ülkede ikamet ettiği düşünülüyor.

‘Patladım özür dilerim’
Putin’in geçen sene çifti ziyaret ettiği iddiası yalanlanmıştı. Maria Putin’in ilişkisi olduğu söylenen Faassen, Gazprom ve petrol hatları için boru üreten Stroytransgaz’da çalıştı. Belediye Başkanı Broertjes sonra Twitter’dan sözleri dolayısıyla pişman olduğunu dile getirerek, “Pek çoğunun paylaştığı çaresizlik hissi yüzünden patladım, özür dilerim” dedi.

Haberin Devamı

Çeşnicibaşı tuttu

Rusya lider Putin’in korumalarından birine yemeklerini tattırdığı ortaya çıktı. Dünya liderlerine yemek yapan 21 şefin oluşturduğu Club des Chefs’in buluşmasında Putin’in çeşnicibaşısı olduğu açıklandı. Bu durum son dönemde ABD ile sürtüşen Putin’in korktuğu söylentilerine yol açtı.