Dünya Putin: İşbirliği terörü bitiriyor

Putin: İşbirliği terörü bitiriyor

11.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de terörle mücadelede önemli başarıların elde edilmesinde ve bu tarz faaliyetlerin ortadan kaldırılmasında Moskova, Şam, Ankara ve Tahran’ın işbirliğinin büyük rol oynadığını dile getirdi.

Putin: İşbirliği terörü bitiriyor

Çin’de gerçekleşen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, “Suriye’de terörle mücadele ciddi sonuçlar elde edildi. Rusya, Suriye, İran, Türkiye ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu ortaklarımız sayesinde ülkedeki terör faaliyetleri önemli oranda yok edildi” dedi. Putin, Suriye’de siyasi yolla bir çözümün önünün açıldığını belirterek, Şam’ın bu yönde sorumluluklarını yerine getirdiğini, sıranın muhaliflerde olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

‘Batı ateşliyor’

İngiliz “The Mail on Sunday” dergisine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı’nın 8 yıldır devam eden Suriye’deki savaşı kendisini devirmek için ateşlediğini söyledi.

Batılı devletlerin Suriye’deki kimyasal saldırılar hakkında yalan söylediğini ve terörist grupları desteklediğini belirten Esad, yabancıların bu saldırılarının yanında hükümetine sadece Rusya’nın
destek verdiğini aktardı.