Gündem PYD Bab’a saldıracak!

PYD Bab’a saldıracak!

15.11.2016 - 07:46 | Son Güncellenme:

PYD terör örgütü, El Bab’ın muhaliflerin eline geçmesi halinde 3 koldan saldırıya geçmeye hazırlanıyor. Haseke, PYD bölgesinde bulanan Humeylan üssünde ABD’lilerle görüşen PYD terör örgütü komutanlarından Şervan Derviş, Türkiye’yi işgalci güç olarak ilan etti. Derviş, ÖSO, TSK ittifakına cevap vermeye hazırlandıklarını söyledi.

PYD Bab’a saldıracak

Son dönemde silah sevkiyatının artıran terör örgütü PYD, El Bab'ın muhaliflerin eline geçmesi halinde 3 koldan saldırıya geçmeye hazırlanıyor. Haseke PYD bölgesinde bulanan Hümeylan üssünde ABD'lilerle görüşen PYD terör örgütü komutanlarından Şervan Derviş, bu iddiayı doğruladı. Türkiye ve muhalifleri işgalci güç ilan eden Derviş, Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu'na cevap vermeye hazırlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İNGİLİZ, ALMAN VE ABD'Lİ UZMANLAR EĞİTİYOR
Yeni Şafak Afrin'de daha önce PYD'lileri eğiten Rus uzmanların yerini ABD, İngiliz ve Alman askeri eğitim uzmanlarının aldığı bilgisine ulaştı. Örgüte ayrıca Afrin'de bulunan 2 Havalimanı ve Esed kontrolündeki Nubbul-Zehra bölgeleri kullanarak ağır silah sevk ediyor.

3 NOKTADAN SEVKİYAT
ABD'nin PYD ile birlikte ilan ettiği Rakka operasyonu sürecinde doğuda bulunan Rakka yerine terör örgütünün Afrin'deki askeri mevzilere silah sevkiyatı yaptığı iddia ediliyor. Amerika'nın havadan helikopter aracılığı ile Tefer Cenne, Mabatlı, Meydanki ve Mınnag ta bulunan PYD üstlerine uçaksavar, yarı otomatik piyade silahı, farklı ölçeklerde mayın ve cephane sevk ettiği bildiriliyor.

Haberin Devamı


SİLAH AZEZ'DEN GİDİYOR
Yeni Şafak'ın bölgedeki kaynaklarda edindiği bilgiye göre, Afrin'in sınır köylerinden Kastel Cundur'dan açılan dev tünel vasıtası ile Türkiye Afrin arasında silah ve insan kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaştı. Kuzey'i Türkiye sınırı olan ve batı güney ve doğu yönünden kuşatma halinde olan Azez'e 3 yılı aşkın süredir Öncüpınar Sınır Kapısını işleten Ali Sucu isimli ve 80 kişilik örgütünün PYD'nin en büyük silah tedarikçisi olduğu muhaliflerin iddiaları arasında.

İkmal hattına operasyon
Terör örgütü PYD/PKK'nın tek taraflı kanton ilan ettiği Afrin'e silah, cephane ve tüm lojistik desteği Azez üzerinden sağlayan çeteye dün Özgür Suriye Ordusu operasyon düzenledi. Suriyeli direniş guruplarının Ahraru Şam, Feylal el Şam, Saffel İslam, Suvar Şam gibi büyük muhalif guruplar Azez'den PYD ye silah sevkiyatı yapıldığına dair ellerinde kesin bilgi olduğunu ve bu fiili işleyen 4 şahsın teslim edilmesi talebi ile operasyon başlattı.


PYD'YE SİLAH GÖNDERİYORLAR
Gün içinde yaşanan çatışmalar sebebi ile Öncüpınar Gümrük Kapısı Türkiye tarafından geçişler tek taraflı durduruldu. Muhalif guruplar konu ile ilgili yayınladıkları bildiride, Ebu Ali Sucu liderliğinde faaliyet gösteren çetenin bütün uyarılara rağmen, PYD'ye silah satışına devam ettiği, gümrük kapısından insan kaçakçılığı dahil bir çok yasa dışı işlem yapıldığı belirtildi. Bu faaliyetlerin Suriye direnişine zarar verdiği gerekçesi ile sonuç alıncaya kadar devam edeceğini duyurdular.