Gündem PYD hedeflerine gece bomba yağdı

PYD hedeflerine gece bomba yağdı

25.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sınırda konuşlu Türk tankları ve obüsler, Afrin ve Tel Rıfat’taki PYD/YPG mevzilerini gün boyunca ateş altına aldı. Gece de süren bombardımanda 22 militanın öldürüldüğü bildirildi

PYD hedeflerine  gece bomba yağdı

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) DAEŞ’in bölgedeki hakimiyeti kırarken hakimiyet alanını genişletmek isteyen PYD/YPG’ye de göz açtırılmıyor. Afrin ve Tel Rıfat’taki mevziler gün boyunca sınır hattındaki obüslerle vuruldu. Bombardıman önceki gece de devam etti. TSK’nın 24 Ağustos’ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı’nda ÖSO güçlerinin El Bab operasyonu için hazırlıkları sürüyor. Afrin’den El Bab’a doğru ilerlemek isteyen PYD-YPG’ye karşı operasyonlar da devam ediyor. Türkiye’nin bölgede PYD’YPG’nin ilerlemesine kesinlikle izin vermeyeceğini duyurmasına rağmen El Bab yönünde ilerleyen PYD/YPG’ye karşı operasyonlar geçen haftadan bu yana sürüyor.

22 PYD’li öldürüldü

Türk tankları ile obüslerinin destek verdiği operasyonda Afrin ve Tel Rıfat’ta bulunan PYD-YPG mevzileri bombalanırken dün yapılan bombardımanda 22 PYD/YPG militanının öldüğü öğrenildi. Militanların cesetlerine ilişkin görüntüler sosyal medya da yayınlandı. Yerel kaynaklar da hafta sonu devam eden operasyonlarda sıcak çatışmaya girilmediğini ÖSO askerleri ile PYD-YPG arasında karşılıklı olarak cephe hattından füze atışları yapıldığıni bildirdi. Operasyona Türk topları da sınır hattından destek verdi.