Dünya PYD’nin elindeki köy ÖSO’ya geçti

PYD’nin elindeki köy ÖSO’ya geçti

27.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye sınırını DAEŞ’ten temizlemek amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’a doğru ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri operasyon öncesi bölgeye asker ve mühimmat sevkiyatına devam ediyor. DAEŞ’in Suriye sınır hattından atılmasının ardından güvenli bölgenin oluşturulması için iç kesimlerde devam eden operasyonlar Halep’in kuzey kırsalına yöneldi.

PYD’nin  elindeki köy ÖSO’ya geçti

ÖSO güçleri Halep’in kuzey kırsalında bulunan Kaser ve Tel Cicen köyleri ile Mare’nin doğusunda bulunan İksar köyü DAEŞ’ın elinden alındı. Yerel kaynaklar, Türkiye’nin güvenli bölge olarak belirlediği sınırlar içinde kalan köylerin El Bab’a olan yakınlığı ile büyük El Bab operasyonunda da ÖSO güçlerinin elini kolaylaştıracağını belirtti. Öte yandan ÖSO güçlerinin bir süredir El Bab’a yakın bölgelere devam eden asker ve mühimmat sevkiyatı son günlerde hız kazandı. Yerel kaynaklar DAEŞ’e yönelik kapsamlı El Bab operasyonunun çok yakında başlayacağını kaydetti.

El Bab öncesi DAEŞ’e yönelik operasyonlarını artıran ÖSO güçleri PYD-YPG’nin olası ilerleyişinin de önünü kesmek istiyor. Bu kapsamda operasyonlarını Mare’nin doğusunda yoğunlaştıran ÖSO güçleri PYD/YPG’nin elinde bulunan Tel Mudik köyünü de ele geçirdi.

TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, harekât kapsamında Mare bölgesinde muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin’in güneyindeki Tall Nayif, Tall Kaladjah, Kassar ve Tiltanah’ta büyük ölçüde kontrol sağlandı. Tam kontrol sağlama gayretleri ile mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri ise sürdürülüyor.

Muhaliflere varil bombası: 2 şehit

Rejim unsurlarına ait bir helikopter tarafından Tall Nayif’de bulunan muhalif unsurlara yönelik varil bombalı hava saldırısı neticesinde iki muhalif şehit oldu, beş muhalif yaralandı. DAEŞ tarafından, Aktarin’in güneydoğusundaki Ak Burhan bölgesinde bombalı araç saldırısı sonucu iki muhalif şehit oldu, 21 muhalif yaralandı, 7 araç hasar gördü.