Apple Qualcomm, Apple'a yeni bir dava daha açtı

Qualcomm, Apple'a yeni bir dava daha açtı

03.11.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

Qualcomm, Apple'a yeni bir dava daha açtı. İşlemci üreticisi, Apple'ın kendisine ait tescilli yonga kodunu Intel ile paylaştığını iddia ediyor.

Qualcomm, Applea yeni bir dava daha açtı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Qualcomm, iPhone'nin pil ömrünü arttırmak için 6 adet patentini kullandığını iddia ederek Apple'a dava açtı. İki şirket bir süredir karşılıklı davalarla birbirleriyle savaş içerisindeydi. Apple bu yılın başında Qualcomm’a dava açmış ve işlemci üreticisinden 1 milyar dolarlık tazminat talebinde bulunmuştu. Daha sonra Qualcomm aradan geçen 4 ayın ardından Apple’a karşı dava açmıştı. Şirket, Apple tarafından kendisine yöneltilen toplam 389 suçlamanın hepsini reddetmişti.

Wall Street Journal’ın D.Live konferansında konuşan Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf, ücretler üzerinde anlaşmak için bu süreçlerin yaşandığını ve tüm bu davalara rağmen işin sonunda uzlaşabileceklerini söyledi. Mollenkopf’a göre önümüzdeki dönemde iki şirketin yeniden bir arada çalışması için herhangi bir engel bulunmuyordu.

Haberin Devamı

Qualcomm, Bloomberg'den bir rapora göre, iPhone üreticisini Intel ile ortak kod paylaşımı yapmakla suçlayarak başka bir dava daha açtı. Davada Apple'ın yoluna devam edeceği Intel'e, daha önce Qualcomm'un çiplerinin Apple'ın donanımıyla birlikte çalışması için, tescili Qualcomm'da bulunan kodları Intel ile paylaştığı iddia ediliyor. Yani Apple’ın Qualcomm ile yaptığı sözleşmeye aykırı hareket ettiği öne sürülüyor. Dava, Ocak ayında Apple'ın Qualcomm'a dava açtığı ve çip yapımcısını patent kullanımı için aşırı şarj etmekle suçlayan iki şirket arasındaki bir dizi davanın en sonuncusu.

Şu anda Apple, telefonlarını Qualcomm ve Intel'in cipsleriyle üretiyor ancak The Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan yeni bir raporda, şirketin Qualcomm'u tamamen iki şirket arasındaki sürtüşmelerden dolayı bırakabileceği belirtiliyor.

Apple ile olan ticari ilişkisinin zedelenmesi, Qualcomm’un ciddi bir gelir kaybı yaşamasına yol açabilir.