Teknoloji Qualcomm, Broadcom'un milyar dolarlık teklifini reddetmeye hazırlanıyor

Qualcomm, Broadcom'un milyar dolarlık teklifini reddetmeye hazırlanıyor

13.11.2017 - 13:46 | Son Güncellenme:

Qualcomm, rakibi Broadcom'un 103 milyar dolar büyüklüğündeki satın alma teklifini reddetmek için hazırlık yapıyor. İddialara göre Qualcomm yönetim kurulu teklifi yetersiz buldu ve bu haftanın sonuna kadar Broadcom’a bu yönde bir yanıt vermeye hazırlanıyor.

Qualcomm, Broadcomun milyar dolarlık teklifini reddetmeye hazırlanıyor

Çip üreticisi Qualcomm, rakibi Broadcom'un 103 milyar dolar büyüklüğündeki satın alma teklifini reddetmek için hazırlık yapıyor. Konuya yakın kaynaklara göre, dün bir araya gelen Qualcomm Yönetim Kurumu, Broadcom'un teklifini gözden geçirmi ve uygulayacağı stratejiye karar verdi.

Haberin Devamı

Qualcomm CEO'su Steven Mollenkopf'un son birkaç gündür Broadcom'un teklifine ilişkin düşüncelerini almak için hissedarlar ile görüştüğünü ifade eden kaynaklar, teklifin Şirket'in değerinin altında olduğu görüşünün ağır bastığını, sunulan 70 dolarlık teklifin anlaşmanın regülatörler tarafından onaymanmaması beklirsizliğini fiyatlamadığının düşünüldüğünü belirttiler.

Broadcom’un Qualcomm yönetim kurulundan 8 Aralık’a kadar yanıt beklediği söyleniyor. Qualcomm hissedarları, bu süre içerisinde yönetim kurulunu değiştirmek için oylama yapabilir ve şirketi Broadcom satın almasını tamamlamaya zorlayabilir.