Gökyüzündeki büyük kare

Yarın gerçekleşecek yeniay zihinsel planda daha esnek olmayı gerektiriyor

Haftalardır ilginç günlerden geçiyoruz. Daha önce de sözünü ettiğimiz bu dönemde gezegenler biribiri ile çelişen, ters düşen görünümler sergiliyorlar. Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde değişken burçlarda, İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları arasında dikkat çeken unsurlar var. Mevsim sonlarına denk gelen bu burçlar dağılma, dağıtma, çözülme ve sonlanmalarla yakından ilişkilidir. Kısaca herşeyin ayaklandığı, birbirinin içine girdiği, karmaşa yarattığı günlerdeyiz. Güneş İkizler burcundan geçerken, karşıt burcu Yay’daki Satürn’le, Başak burcundaki Jüpiter’le ve Balık burcundaki Neptün’le sert dediğimiz ilişkiler kuruyor.

Haberin Devamı

Bu burçlar ve yönetici gezegenleri aynı zamanda bilgi, iletişim, inançlar ve ideolojilerle de yakından ilişkilidir. Dolayısıyla tüm medya kanallarına, akademik alana, diyanet işlerine ve eğitim kurumlarına ait gelişmeler içinde de kırılganlıklar ve kararsız dengeler var.

Benzer şekilde, kendi astrolojik haritanızda bu burçların hangi evlere karşılık geldiğine bakabilirsiniz. Eğer haritanızda değişken burçlar yükseliyorsa, siz de kişisel planda dikkat çekici dağınıklıklar, dağılmalar içinde olabilirsiniz. Kişisel planda, niyetleriniz ve girişimlerinizle ilgili konularda, ev, aile ve yerleşim konularında, evlilikte ve ortaklıklarda, kariyerinizde ve hayat yönünüzde şekil alması beklenen bir kaos ve değişim döneminden geçiyor olabilir.

Eğer haritanızda öncü burçlar (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) yükseliyorsa, bu dönemde yakın çevrenizde, zihinsel alanda çok fazla hareket, görüşme ve iletişim var ve çoğu zaman da birbiri ile zıtlık ve açmaz oluşturan düşünceler içine giriyor olabilirsiniz. Zihinsel dengenizi, düşünce kalıplarınızı, konuşma ve anlatma biçiminizi yenilemeniz gereken bir süreçte olmalısınız. Kendi düşüncelerinizi serbest bırakarak, yeni fikirlerin gelmesine izin vermeli, daha esnek durmalısınız.

Eğer haritanızda sabit burçlar (Boğa, Aslan, Akrep ve Saka) yükseliyorsa, bu dönemde özellikle maddi kaynaklarınız, yetenekleriniz, harcamalarınız ve aynı zamanda size destek sağlayanlarla ilgili alanlarda istikrarsızlık, güvensizlik ve dağınıklık söz konusu olabilir. Örneğin bu dönemde iş ve gelirlerinizi ilgilendiren konularda yüksek beklentilere girmek yerine daha gerçekçi olmak, ya da çocuklarınızla ya da spekülatif konularda daha dikkatli olma, miras, ortaklı işler, bankalara ait konular hatta içinde bulunduğunuz gruplar, sosyal ortamlar içinde karmaşa, çelişki ve yanlış değerlendirmeler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yarın 5 Haziran Pazar günü İkizler burcunda gerçekleşen yeniay yukarıda sözünü ettiğimiz büyük kareye işaret etmekte. Peki, böyle bir dönemde nasıl bir farkındalık içinde olmalıyız ? Sözünü ettiğimiz dağınıklıklar, kararsızlıklar bir süre daha etkisini gösterirken, değişime direnmemek, esnek bir tavır içinde olmak, kendimizi eski düşünce biçimlerine göre değerlendirmemek, bakış açımızı daha geniş kılmak doğru bir yaklaşım olacak. Varsın herşey biraz daha karışsın.