Erzurum Rabia Hatun Yurdunda 15 Temmuz Gazilerle Yad Edildi

Rabia Hatun Yurdunda 15 Temmuz Gazilerle Yad Edildi

06.11.2016 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

Rabia Hatun Yurdunda 15 Temmuz Gazilerle Yad Edildi

Erzurum Kredi ve Yurtlar Kurumu Rabia Hatun Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencileri ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerini yâd etmek amacıyla Şehit Malulü Gaziler ve Dul Yetimler Derneğini davet ederek o geceyi hafızalarında tekrar yaşadılar.
Geceye KYK Rabia Hatun Yurt Yönetimi ile öğrencilerin yanı sıra Gazilerle birlikte katılan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül; “15 Temmuz günü ülkenin seçilmiş iradesine yapılan darbe teşebbüsünü bir kez daha şiddetle kınıyorum. Millet olarak yaşadığımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde azınlık bir grubun darbe girişimini kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye’nin Birlik ve Beraberliğine demokrasi karşıtı tüm girişimlerin karşısındayız.” diye konuştu.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Rabia Hatun Yurt Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Konferans Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda öğrencilere 15 Temmuz Gecesinin yaşandığı olayları anlatan belgeselin yanı sıra şiir dinletileri izletildikten sonra Yurt Müdürlüğü tarafından davet edilen Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül öğrencilere 15 Temmuz ve Şehit ve Gaziler hakkında kısa bir konferans verdi. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak demokrasiye daima olan inançlarının tam olduğunu söyleyen Akgül; “ Darbelerin bu ülkeye zarar ve ziyandan, acı ve kargaşadan başka hiçbir şey getirmediğinin bilincindeyiz. Milletimiz, bugünü asla unutmayacaktır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk Milletinin iradesi karşısında bertaraf olacaktır. Demokrasiye ve hukuka yapılan her türlü saldırının ülkemizin huzuruna, refahına, barışına konulmuş bir dinamittir. ”dedi.
Türk Milleti tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük tokadı attığını belirten Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül; “15 Temmuz gecesi karanlık güçlerin el uzattığı iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda ‘Türkiye’de darbe’ deyimine de en büyük darbeyi vurmuş, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya en güzel şekilde göstermiştir. “diye konuştu.
15 Temmuz, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın tarihine geçecek, Milli İrade Bayramı’dır diye konuşan Başkan Akgül; “ Bu süreçte öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız ile hükümetimizin kararlığı halkımıza cesaret vermiştir. Bu acı hadisenin, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirdiğinden ve demokrasimizi perçinleğinden eminiz. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak bir kez daha Rabia Hatun Yurt Müdürlüğünde öğrencilerimizin huzurunda haykırıyor ve diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin Göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman yanında olduğumuzu bildirir, bir avuç Şanlı Türk Askeri Üniforması içerisine gizlenmiş Teröristleri Şiddetle Lanetliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından bu geceye katılan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ve Gazilere öğrencileri adına teşekkür eden Kredi ve Yurtlar Kurumu Rabia Hatun Yurt Müdürü Serpil Güraksın tarafından plaket ve çiçek verildi. Ardından KYK tarafından hazırlanan 15 Temmuz Resim Sergisi hep birlikte gezildi.