Bebek Rahat,doğal,fonksiyonel anneler bebeklerini Deux Lapins ile büyütüyor

Rahat,doğal,fonksiyonel anneler bebeklerini Deux Lapins ile büyütüyor

03.05.2017 - 10:20 | Son Güncellenme:

Bige ve Müge yarattıkları markayı, müslin kumaşının farkını ve 2 şehir 2 anne 2 çocuk temalı hikayelerini anlattı..

Rahat,doğal,fonksiyonel anneler bebeklerini Deux Lapins ile büyütüyor

Bebeğini büyütürken tercihlerini doğallıktan yana kullanan anneler standart markaların dışına çıkmak konusunda oldukça kararlı. Dünyanın bilinçli ve duyarlı anneler ile dolmaya başladığını görmek ise çok sevindirici.

Haberin Devamı

Farklı şehirlerde yaşayan Müge Senes ve Bige Atanisay kendi bebeklerinin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak kurdukları Deux Lapins markası ile bir çok annenin tercihi arasına gelecek ürünlere imza atıyorlar.

Hem başarılı hem doğa dostu iki güzel kadının başarı hikayesi yakından takibe ve takdire şayan...

Bige ve Müge nasıl bir araya geldi?
Bige: Koç Üniversitesinde yurtta karşılıklı odalarda kalıyorduk. İnsanın hayatının en önemli dönemlerinden birinde bir araya geldik diyebiliriz. Daha sonra dostluğumuz, farklı kariyer rotaları çizsek de devam etti. İkimiz de yaklaşık aynı zamanlarda evlendik, ve kısa bir süre sonra ilk çocuklarımız olan kızlarımız doğdu. Bu dönemde ben ailemle Zürih'e taşındım.
Kendimiz sıfırdan bir şeyler yaratsak nasıl olur diye konuşmaya başlamıştık.

Müge’de kurumsal hayattan vazgeçince, kızlarımızdan ilham alarak, anne kimliğimizi ön planda tutarak ortak olduk diyebiliriz. Kurumsal hayatta anne olmanın zorluklarını biliyorduk. Bu yüzden kartvizitlerimizde, ya da imzalarımızda hep Anne, Kurucu Ortak diye belirtiyoruz.

Haberin Devamı

Rahat,doğal,fonksiyonel anneler bebeklerini Deux Lapins ile büyütüyor

Deux Lapins nasıl doğdu?
Müge:
İkimiz de oldukça detaycı ve mükemmeliyetçi kişileriz. Bunun dışında da çok farklıyız diyebiliriz. Ama bu iki özelliğimiz bizi bir araya getirdi. Hayatlarımız bebek ve çocuk ekseninde dönmeye başlamıştı. Kendi çocuklarımızı büyütürken eksik gördüğümüz şeyleri neden biz yapmayalım diye düşündük.
Eminiz bir çok anne düşünmüştür. Farklı ürün çeşitleri üzerinde durduk. Ama en önemlisi sıfırdan bir marka yaratmaktı bizim için. Sonra yurt dışına odaklandık. Gelişmeleri, trendleri takip ettik. Ve müslin kumaşını odağımıza aldık. Rahat,doğal,fonksiyonel... Kendi çocuklarımız için tercih edeceğimiz ürünleri tasarlamayı amaçladık.

Deux Lapins ismi nasıl doğdu derseniz?
Bige: O da şöyle; Hikayemiz 2 şehir 2 anne 2 çocuk ekseninde dönüyor. Bu sebeple mutlaka bu ikili durumu marka ismimizin yansıtması gerektiğine inandık.
Sevdiğimiz tasarım öğelerini de göz önünde bulundurarak, 2 kızımızdan esinlenerek markanın ismini iki tavşan anlamına gelen Deux Lapins koyduk. Fransızca iki kelimeden oluşuyor. Kulağa hoş gelen bir tınısı var. Neden Fransızca? Sanat, moda, tasarım dünyasında baskın bir kültür Fransız kültürü, ona yakın olmak istedik.

Haberin Devamı

Rahat,doğal,fonksiyonel anneler bebeklerini Deux Lapins ile büyütüyor

Müslin kumaşı nedir? Diğer kumaşlardan farkı ne?
Müge: Müslin yüzyıllardır kullanılan, kaynağı Mısır ve Bangladeş gibi farklı coğrafyalara atfedilen, seyrek dokunmuş, %100 pamuklu, yumuşak, doğal ve yıkandıkça güzelleşen bir kumaş cinsidir.

Farklı ülkelerde yaşayan iki ortak olmanın zorluklarını nasıl aşıyorsunuz?
Bige: Elimizden geldiğince iş bölümü yapmaya çalışıyoruz. Ve sanırım herkesten çok birbirimizle iletişim halindeyiz. Ulaşılabiliriz. Teknolojiden oldukça faydalanıyoruz. Her yer bizim ofisimiz. Zor anlarımız çok. Ama üstesinden geliyoruz.

Rahat,doğal,fonksiyonel anneler bebeklerini Deux Lapins ile büyütüyor

Bebek bekleyen ve/veya yeni doğum yapmış annelere önerileriniz var mıdır?
Müge: Birer anne olarak inandığımız bir şey var o da; annelik öğrenilen ama en çok da hissedilen bir duygu hatta sorumluluk. Herkes kendi yolunu buluyor annelikte. Bir anneye önerebileceğimiz en önemli şey kendine güven.
Çok zor olduğu durumlar var ama kendine güven çocuğun da çok hissettiği bir durum. Ve de konumuza dönersek bir anneye tabii ki de müslin;) öneriyoruz. Olmazsa olmazınız diyebiliriz. Doğal, yumuşak, çok farklı fonksiyonlara uygun, yıkaması, kurutması kolay!! Hele Deux Lapins ise renk ve tasarımları mutluluk kaynağı;)

Yazarlar