Gündem Rahmi M. Koç Müzesi’nde nostaljik Haliç turları

Rahmi M. Koç Müzesi’nde nostaljik Haliç turları

09.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rahmi M. Koç Müzesi, ziyaretçilerini sıcak yaz günlerinde; haftaiçi Kont Ostrorog balıkçı teknesi ile, haftasonları ise Liman 2 ve Rosalie buharlı römorkörleri ile Haliç’te bir gezintiye çıkarıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde nostaljik Haliç turları

Yaklaşık 40 dakika süren Haliç turları için tekneler, müzenin rıhtımından hareket ediyor. Daha önce bir balıkçı teknesiyle denize açılmamış olanlar için büyük bir fırsat olan etkinlikte, tarihi Kont Ostrorog Teknesi ile Altın Boynuz kıyılarında 30 dakikalık gezi yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Müzenin bu etkinliği sayesinde, İstanbul’da çalışır durumda bulunan son 2 buharlı gemiden biri olan, 1936 Hollanda yapımı tarihi buharlı römorkörle ziyaretçiler Haliç kıyılarını farklı bir gözle keşfediyor. Müze rıhtımından başlayan tur kapsamında haftasonu römorkörle 40 dakikalık gezi yapılabiliyor.

Ziyaretçiler ayrıca, Rosalie buharlı römorkörleri ve Fenerbahçe Vapuru ile de turlara katılabiliyor. Turlar müzenin kapalı olduğu Pazartesi hariç, bahar ve yaz aylarında hava şartları uygun olduğunda ise haftanın her günü düzenleniyor. Tekne gezisine katılmak isteyenlerin müze giriş ücretinin yanı sıra (yetişkin 14 TL, öğrenci 6 TL), ekstra ücret (yetişkin 5 TL, öğrenci 6 TL) ödemesi gerekiyor.