Gündem Rakam yüzde 47 arttı

Rakam yüzde 47 arttı

18.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) internet sitesinde yer alan verilerine göre, 7 Temmuz itibariyle Türkiye’de yaşayan Suriyeli sayısı tahminen 800 bini kayıtlı olmak üzere 1 milyonu geçti.

Rakam  yüzde 47 arttı

Kamp dışında yaşayan Suriyelilerde ise sene başından bu yana en az yüzde 47 artış yaşanması dikkati çekti.
BMMYK’nın son olarak 7 Temmuz’da güncellenen verilerine göre, Türkiye’ye sığınan ve kayıtlı olan yaklaşık 800 bin Suriyeli sığınmacı var. Bu sayının 219 bini kamplarda yaşarken, 580 bini ise kamp dışında hayatını sürdürmeye çalışıyor. 4 Temmuz 2014 tarihinden rakamların en son güncellendiği 7 Temmuz’a kadar ise 4 bin Suriyelinin kayıt altına alındığı görülüyor. Söz konusu tabloda, kayıt altına alınan 4 bin Suriye vatandaşının kamp dışında yaşadığı görülüyor. BM verilerine göre, Türkiye’de kayıtlı olmayanlarla beraber 1 milyonu aşkın Suriyeli olduğu tahmin ediliyor. 2014 yılının başından bu yana, Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli sayısı günde 500 ile 2 bin arasında değişmeye devam ediyor. Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa, kamp dışında yaşayan en fazla sığınmacı bulunduran ilk 3 il arasında yer alıyor. BM rakamları arasında en çarpıcı sayı ise yine kamp dışında yaşayan Suriyelilere ait. Verilerde, kamp dışında yaşayan Suriyeli sığınmacılarda 2014 başından bu yana en az yüzde 47 artış yaşandığı anlaşılıyor.

Haberin Devamı

60 BİNİ AŞTI

AFAD’ın yaptığı resmi açıklamaya göre Kahramanmaraş’taki çadır kentte yaklaşık 16 bin Suriyeli barınıyor. Kamp dışında kalan Suriyelilerin sayısı kesin olarak bilinmese de 60 bini bulduğu tahmin ediliyor. Olaylardan sonra sokağa çıkmaya korkan Suriyeliler kiraladıkları evlerde yüksek kiralar ödüyor ve tek odalı bir evde 15 kişi kalan vatandaşlar var.