Gündem Ramazan ayı 2018 ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı tatili kaç gün?

Ramazan ayı 2018 ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı tatili kaç gün?

12.05.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı için artık kısa bir süre kaldı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ayında milyonlarca müslüman oruç ibadetini yerine getirecek. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de içinde barındıran bu özel aydan müslümanlar ibadetlerini yerine getirecek. Peki Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan ayı 2018 ne zaman başlıyor Ramazan bayramı tatili kaç gün

Ramazan ayına kısa bir süre kala vatandaşlar İlk sahur ve iftar'ın hangi gün yapılacağını merak etmeye başladı. İslam coğrafyasında çok özel bir yere sahip olan Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin de yer aldığı biliniyor. Bu özel ayda dünya üzerindeki milyonlarca müslüman Oruç ibadetinin yanı sıra akşamları da teravih namazını kılacak. Peki Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İlk iftar ve sahur ne zaman yapılacak? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı bu yıl, 16 Mayıs’ta başlayacak. İlk orucun tutulacağı gün için sabahın erken saatlerinde sahura kalkılacak. İlk iftar sofraları da 16 Mayıs gecesi kurulacak. Bir aylık sürecin sonunda da Ramazan Bayramı kutlanacak.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre 2018 Ramazan Bayramı’nın tarihleri;

Ramazan Bayramı Arefesi - 14 Haziran Perşembe
Ramazan Bayramı 1. günü - 15 Haziran Cuma
Ramazan Bayramı 2. günü - 16 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı 3. günü - 17 Haziran Pazar

ORUCUN VE RAMAZAN’IN FAZİLETİ

Orucun önemi ile ilgili olarak İmam Rabbani hazretleri;

‘Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.’ diye buyurur.

Haberin Devamı

Ramazan ayı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındırır. İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç bu ayda tutulur. Ramazan’da iftarı erken yapmak, sahuru ise geç yapmak sünnettir. Açıktan orucunu yiyen, bu aya hürmet etmemiş olur. Namaz kılmayanların da oruç tutması ve haramlardan kaçınması gerekir. Bunların da orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır.

Ramazan ile oruç ilgili hadisler;

Farz namaz, sonraki namaza kadar; Cuma, sonraki Cumaya kadar; Ramazan ayı, sonraki Ramazan ayına kadar olan günahlara kefaret olur.

Ramazan ayında ailenizin nafakasını geniş tutunuz! Bu ayda yapılan harcama, Allah yolunda yapılan harcama gibi sevaptır.

2018 FİTRE MİKTARI NE KADAR?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sorulan sorulardan bir tanesi de fitre miktarının ne kadar olduğudur. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl için açıklanan fitre miktarı 19 Türk Lirası’dır.