Gündem Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin yolları

Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin yolları

12.05.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:

Ağız kokusu, bilhassa Ramazan ayında çok sık karşılaşılan bir problemdir. Uzun süre aç kalmak, sahur zamanında yanlış beslenmek ve dişte herhangi bir rahatsızlığın bulunması, ağız kokusunun başlıca nedenleri arasında gösterilebilir. Diş fırçalama ve naneli yiyecekler tüketme ile bu problemi çözümüne kolaylıkla ulaşılabilir. Ancak Ramazan ayında, oruçluyken, bu gibi çözümlere başvurulamayacağı için farklı bir yol arayışlarına girmek gereklidir. Çünkü insanların kendilerine ve çevrelerine rahatsızlık vermemesi için bu problem çözüme kavuşturmaları gerekir.

Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin yolları

Ramazan ayında ağız kokusu nasıl engellenir?

Haberin Devamı

Çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelebilen ağız kokusunu Ramazan ayında gidermek, diğer aylara göre gidermekten daha zordur. Çünkü oruç tutmaya niyetlenen kişiler, ağız kokusunu gidermeye yarayan şeker/sakız gibi yardımcı ürünleri tüketemez ve diş fırçalama çözümüne gidemezler. Dolayısıyla kötü nefesi engellemek için oruca niyetlenmeden önce ve sonra ne gibi çözümlere gidileceğini bilmek ve uygulamak gereklidir.

Yemekten 1 saat sonra dişler fırçalanmalıdır

Ramazan ayında beslenme düzeni, sahur ve iftar olmak üzere, 2’ye iner. Diğer aylarda olduğu gibi her öğünden sonra diş fırçalaması yapmak, Ramazan ayında da geçerlidir. Özellikle sahurdan sonra dişleri fırçalayıp uyumak, ağız kokusunun oluşmasını önlemede büyük ölçüde fayda sağlar. Bunun dışında diş çürümelerini de engellemede yardımcı olur.

Haberin Devamı

Bunlardan uzak durun

Oruç tutan çoğu insan, özellikle, iftar yemeğinden sonra çay içmeyi iple çeker. Birçok evde iftar sofrası hazırlandığı esnada çay da demlenmiş olur. Ancak çay, çok fazla tüketildiğinde ağız kokusunun oluşmasına sebebiyet verir. Bunun dışında kahve ve baharatlı yiyecekler de kötü nefes oluşmasında etkilidir. Dolayısıyla bu gibi yiyecek ve içeceklerin tüketimini azaltmak, ağız kokusunu önlemede büyük bir fayda sağlar.

Arayüz fırçası ve diş ipi kullanımı

Dişler fırçalanırken yüzeysel olarak bir fırçalama yapılmaktadır. Ne kadar derinlere inmiş gibi gelse de fırçalanan taraf, hep, dişlerin yüzey kısımları olmuştur. Dolayısıyla dişlerin arayüzlerinde yemek artıkları kalır. Kalan yemek artıkları da dişlerde hastalıkların oluşmasına ve ağız kokusunun meydana gelmesinde etkin bir rol oynar. Bu sebeple dişleri fırçalamadan önce, diş ipi ile dişlerde kalan yemek artıklarını temizlemek ve arayüz fırçası ile de dişleri fırçalamak gereklidir.