Nevşehir RAMAZAN AYINDA ’ALO FETVA’ HATTI YOĞUNLUK YAŞIYOR

RAMAZAN AYINDA ’ALO FETVA’ HATTI YOĞUNLUK YAŞIYOR

13.06.2016 - 12:13 | Son Güncellenme:

.

RAMAZAN AYINDA ’ALO FETVA’ HATTI YOĞUNLUK YAŞIYOR

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk Ramazan ayı dolayısıyla ’Alo Fetva’ hattına vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.
En çok merak edilenlerin başında unutarak yeme içmenin orucu bozup bozmayacağı sorusunun geldiğini belirten İl Müftüsü Yakup Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mesela sahurda ezan bitene kadar yemek içmek olur mu devam edilebilir mi diye soruyorlar? Hayır, ezan namaz vaktinin girdiğini orucun başladığını ilan ediyor. Allahu Ekber dediği andan itibaren de yemeyi içmeyi kesmek lazım. Bir başka soru ise sürekli yolcu olanlar oruç tutabilir mi diye sorular geliyor; hayır bunlar oruç tutmayabilir ama yolculuğa çıkmadıkları zaman mutlaka kaza etmeleri lazım. Banyo yapmak, gusül abdesti almak orucu bozar mı? diye soruyorlar. Boğaza su kaçmadığı sürece bunlar orucu bozmaz. Unutarak yemek içmek ile ilgili soru çok geliyor. Unutarak yemek içmek orucu bozmaz. Diş fırçalamak orucu bozar mı? diye soru geliyor. Keza boğaza su veya macun kaçırmamak şartıyla orucu bozmaz. Mühim olan mideye bir şey gitmemesidir. Astım hastaları sorular soruyor. Astım spreyi kullanmak orucu bozmaz. Kalp hastaları dil altı hapı kullanıyorlar bu orucu bozar mı, bu da bozmaz.”