Gündem Ramazan Bayramı tatili kaç gün? - Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı tatili kaç gün? - Ramazan Bayramı ne zaman?

23.06.2017 - 07:20 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatili bugün başlıyor. 2017 Ramazan Bayramı bu sene 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Bugün mesai bitimi ile başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili 27 Haziran Salı akşamı sona erecek.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün - Ramazan Bayramı ne zaman

Ramazan Bayramı bu sene 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Milyonlarca vatandaş Ramazan Bayramını memleketlerinde geçirebilmek Anne ve Babalarını ziyaret edebilmek için Şehirlerarası göçe başlayacak. 23 Haziran Cuma günü mesai bitiminde başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili 27 Haziran Salı günü sona erecek.

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

25 Haziran Pazar günü Ramazan Bayramının ilk günü.. 24 Haziran Cumartesi Arefe günü ile başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Öte yandan Milli eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin bayramdan sonra 28,29, ve 30 Haziran tarihlerinde de idari izinli olacakları müjdesini verdi.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA

Ramazan Bayramı Hicri takvimine göre Şevval ayının ilk üç gününde ihya edilen dini bir bayramdır. İslam dinine göre Ramazan Bayramı Hicri takviminin dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü içinde kutlanan bir dini bayramdır.

Ramazan bayramını Arapçadaki adı ‘îd el-fitr Anlamı ise «Fitre bayramı»dır. Fitre bayram namazından önce verilmesi gereken ve İslam dinince gerekli ( farz) bir ibadettir. Ülkemizde bu bayramda çocuklara şeker hediye edilmesinin gelenek haline gelmiş olmasıdan dolayı Şeker Bayramı da denilmektedir.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramının Sabahı Bayram Namazı Kılınır?
Ramazan bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan ayı bitişiyle oruç da biter ve Ramazan bayramının ilk günü olan Şevval ayının birinci gününde oruç tutulmaz ve tutulması da caiz değildir. Ramazan bayramının bu ilk günün sabahında tüm camilerde bayram namazı kılınır.

MEB'DEN ÖĞRETMENLERE İZİN MÜJDESİ

Milli eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar." ifadesine yer verildi.

Yazarlar