Gündem Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

27.05.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

Müslüman alemi için mübarek aylardan biri olan Ramazan ayının içinde bulunmaktayız. Bu bir ay hem güzel hem de yorucu geçmekte. Çalışanların, okuyanların tam da tatil zamanına denk gelen Ramazan Bayramı herkesin merak konusu. Planlar yapılıyor, nerede nasıl tatiller gerçekleşecek şekillenmeye başladı. Peki Ramazan Bayramı kaç gün sürecek? Ramazan Bayramı tatili olacak mı? Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Ramazan Bayramı tatili kaç gün

Ramazan Bayramı günleri

Haberin Devamı

Bu yıl Ramazan Bayramı arifesi 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Arife gününde tatil olacağı bilgisi verilmiş durumda. Öğrenciler için ise arife günü okullar yarım gün tatil sayılacak. Yani öğrenciler normal okul saatlerinde okullarına gidecekler. Fakat öğleden sonra resmi tatil sayılacak.

Ramazan Bayramı ilk günü 15 Haziran Cuma günü

Ramazan Bayramı ikinci günü 16 Haziran Cumartesi günü

Ramazan Bayramı üçüncü günü 17 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

Ramazan Bayramı totalde üç gün sürmektedir. Bu sebeple Ramazan Bayramı tatilinin bu sene de geçen senelerde olduğu gibi 9 gün sürüp sürmeyeceği hala merak konusu. Fakat görünüşe ve tarihlere bakıldığında bunun pek mümkün olmadığı görülmektedir.

Haberin Devamı

Ramazan Ayının önemi nedir?

Ramazan Ayı İslam dini için mübarek bir aydır. Müslüman aleminin tüm gün oruç tutup ibadetlerini yerine getirdikleri bu mübarek ay 11 ayın sultanı olarak anılmaktadır. Bunun dini açıdan sebepleri vardır. Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Ve bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi de yine Ramazan Ayının içerisinde bulunmaktadır.

Kadir Gecesi ise 10 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

Ramazan Ayının son günlerinde ayrıca İslam alemi hayır için para dağıtır. İşte tüm bu sebeplerden ötürü Ramazan Ayı için ayların en mukaddesi, 11 ayın sultanı benzetmeleri yapılmıştır.