Ramazan’ın gelmesiyle fırınlarda oluşan pide kuyruklarında zaman harcamak istemeyenler, Ramazan pidesi tarifi için kolları sıvası. En güzel en lezzetli pideyi evinde yapacak olanlara özel verdiğimiz bu tarifimiz hem pratik hem de lezzetli.
pembenar.com özel haberidir(pmb)
İşte ramazan pidesi tarifi

Ramazan pidesi için malzemeler
*1 paket kuru hamur mayası
*2 bardak ılık süt
* ½ tatlı kaşığı toz şeker
* ½ bardak ılık su
* ½ bardak kadar sıvı yağ
*1 kaşık tuz
*5.5 bardak un

Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 kaşık sıvı yağ
*1 kaşık süt
* ½ kaşık yoğurt
*Susam
*Çörek otu

Ramazan pidesi yapılışı
Derin bir kabın içine, süt, şeker ve mayayı döküp 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra hamur için gerekli olan diğer tüm malzemeleri ekleyin. Kıvamını alana kadar yoğurun. Eğer unu az ise ilave edebilirsiniz. Eğer kıvamını aldıysa 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

Daha sonra hamuru 3 parçaya ayırın ve her bir parçayı alinizi unlayarak açın. Açılan hamuru fırın tepsisine koyun. Daha sonra önce dışını sonra iç kısımlarını bastırarak şekillendirin. Yarım saat kadar daha bekleyin. Üzerine çatal ile delikler açın.



En sonra üzeri için hazırladığımız karışımı sürün ve fırınlayın. 200 derecede üzeri kızarana kadar piştikten sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Ramazan pidesi için püf noktalar
*Fırın tepsisine hamuru koymadan önce yağlı kağıt serebilir ya da Mısır unu serpebilirsiniz.
*Hamura şekil verirken elinizi sürekli unlu suya batırın. Aksi halde pişerken şeklini yitirir.
*Normal şartlarda  hamurun içine konulan ılık su havaların sıcak olması ile soğuk olarak ilave edilebilir.


İftarda nasıl beslenmek gerekiyor?