Dini Bilgiler Diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı?

Diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı?

20.05.2019 - 15:27 | Son Güncellenme:

Bolluk ve bereket ayı Ramazan'ın gelişi İslam aleminde büyük bir sevinç ile karşılanırken oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar da bu kutsal ayı bol bol ibadet ederek geçiriyor. Orucu bozan şeyler konusunda akıllarında bazı soru işareti kalanlar ise cevapları internette arıyor. Merak edilen konuların başında ise "Diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı" sorusu geliyor.

Diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı

Müslümanlar için en güzel ay olan Ramazan geldi çattı. Bu kutsal ayda bol bol ibadet eden vatandaşlar, oruç ile ilgili bazı konularda aydınlanmak da istiyor. Bunlardan birisi de diş tedavisi ile ilgili. İşte Din İşleri Yüksek Kurulu'nun "Diş tedavisi orucu bozar mı?" dsorujan verdiği cevap...

Haberin Devamı

DİŞ TEDAVİSİ ORUCU BOZAR MI?

Sırf diş tedavisi sebebi ile oruç bozulmaz. Tedavinin ağrısız gerçekleşmesi için yapılan enjeksiyonlar da beslenme amacı taşımadığı için orucu bozmazlar. Ancak tedavi sırasında yapılan başka işlemler sebebi ile -mesela ağız su ile çalkalanırken- boğaza su, kan veya tedavide kullanılan maddelerden biri kaçarsa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir.

Yazarlar