Dini Bilgiler Nikotin bandı orucun bozulmasına neden olur mu?

Nikotin bandı orucun bozulmasına neden olur mu?

09.05.2019 - 09:48 | Son Güncellenme:

11 ayın sultanı Ramazan tüm hızıyla sürerken oruç ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar da orucu bozan şeyler ve durumlarla ilgili araştırmalar yapıyorlar. Peki konuyla ilgili olarak en çok merak edilen sorulardan biri olan nikotin bandı orucu bozar mı?

Nikotin bandı orucun bozulmasına neden olur mu

Ramazan ayı devam ederken, vatandaşlar ise merak ettiği soruların yanıtlarını araştırıyor. Oruç tutan vatandaşların, merakla sorguladığı sorulardan biri de Nikotin bandı orucu bozar mı? oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesi üzerinde bu soruyu yanıtladı. İşte merak edilen o cevap...

Nikotin bandı orucu bozar mı?

Haberin Devamı

Nikotin bandı orucu bozmaz. Kural olarak orucu bozan şeyler, vücuda normal yollarla giren maddeler ve cinsel ilişkidir. Vücuda sürülen yağ, merhem gibi maddeler, deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu işlem yeme, içme ve beslenme anlamına da gelmemektedir (Bak. Merğînânî, el-Hidâye, II, 263-264; Kâsânî, Bedâî’, II, 98; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 366-367).