Geri Dön
Rami Malek kimdir? Oscar ödülünü kazanan Rami Malek kaç yaşında?

Rami Malek kimdir? Oscar ödülünü kazanan Rami Malek kaç yaşında?

Rami Malek 'Bohemian Rhapsody' filminde Freddie Mercury'yi canlandırmıştı. Bu rol sayesinde Rami Malek 'En iyi erkek oyuncu' dalında Oscar kazandı. Peki Rami Malek kimdir? Rami Malek kaç yaşında? Kariyeri ve yer aldığı yapımlar...

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Mısır asıllı ABD'li oyuncu Rami Malek, 2019 yılındaki Oscar Ödülleri'nde 'En iyi erkek oyuncu' ödülünü kazanarak 37 yaşında Oscar sahibi oldu. Şimdiye dek yer aldığı yapımlar arasında en çok 'Mr. Robot' adlı diziyle adını duyurmuş ve 'Bohemian Rhapsody' filminde oynamasının yolunu açmıştı.

Haberin Devamı

Rami Malek kaç yaşında, nereli?

Rami Said Malek 1981 yılında ABD'nin Los Angeles şehrinde dünyaya geldi. Mısırlı göçmen bir ailenin oğlu olan Rami, Said Malek ve Nelly Abdel-Malek çiftinin iki oğlundan biri. Kendisinden 4 dakika sonra doğan Sami adında bir ikiz kardeşi ve 5 yaş küçük Jasmine adında bir kız kardeşi var.

Rami Malek kimdir?

Said Malek ve Nelly Abdel-Malek çiftinin büyük oğlu olan Rami Malek, ailesinin Kahire'den taşınmasından ardından Los Angeles'taki San Fernando Vadisi'nde dünyaya geldi. Kahire'de tur rehberi olan baba Said Malek, Los Angeles'ta sigortacılık yaptı. Anne Nelly Abdel-Malek ise muhasebecilik yapmaya başladı.

Hristiyan Malek Ailesi Kıpti Ortodoksu mensubudur. 4 yaşına kadar evde Mısır Arapçasıyla büyüyen Rami, Sami ve Jasmine kardeşler, anne ve babaları tarafından Mısır kökenlerine bağlı olarak yetiştirildi.

Haberin Devamı

Notre Dame Lisesi'nde öğrenim gören Rami Malek, tiyatroya ilgi duydu ve okuldaki etkinliklerde yer aldı. Rachel Bilson ve Kirsten Dunst gibi isimlerle okul arkadaşıydı. Hatta Kirsten Dunst ile aynı müzikal tiyatro dersini aldı. Ailesi, avukat olmasını istediği için okuldaki bir münazara ekibine katıldı. Tartışma esnasında öğretmeni, Rami'nin dramatik yorumlama yeteneğini fark etti ve ona tek kişilik tiyatro oyunu olan Zooman ve The Sign'ı oynaması için yol gösterdi.

1999 yılında mezun olduğu liseden sonra Evansville Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi almaya başladı ve 2003 yılında Güzel Sanatlar'dan dereceyle mezun oldu. Evansville Üniversitesi daha sonra 2017 yılında Malek'i onurlandırdı ve kişisel başarı yakalayıp okula katkıda bulunanlara verilen 'Genç Alumnus (Erkek mezun) Ödülü'nü verdi.

Rami Malek hayatı

Rami Malek 2004 yılında Hollywood'ta kariyer yapabilmek için kolej borçlarına rağmen ailesinin yanına dönmedi ve tiyatrodan tanıdığı kişilerle tek yatak odalı bir daireyi paylaştı. Bir lokantada sandviç ve falafel satıp pizza kuryeliği yaparak geçimini sağladı. Özgeçmişini birçok yere göndermesine rağmen iş bulmakta zorlandı ve bu da güvenini kaybetmesine yol açtı. Bir dönem oyunculuğu bırakmayı ve emlakçılık yapmayı düşündü.

Haberin Devamı

Rami Malek kariyeri ve yer aldığı yapımlar

Bir süre sonra oyuncu ve yönetmen Mara Casey'den teklif aldı. Casey aracılığıyla bir menajerlik şirketiyle çalışan ve ilk rollerini oynamaya başlayan Rami Malek, 2004 yılında bir sit-com olan Gilmore Girls'te yer aldı. Daha sonra Halo 2 adlı bilgisayar oyununda seslendirme yaptı ve 2006 yılında ilk sinema filmi olan 'Müzede Bir Gece'de Ben Stiller ile beraber oynadı. Asıl çıkışını ise 2015 yılında başrolünde oynamaya başladığı Mr. Robot dizisindeki Elliot Alderson karakteriyle yaptı.

Diziler

2004 - Gilmore Girls
2005 - Over There
2005 - Medium
2005–2007 - The War at Home
2010 - 24
2010 - The Pacific
2012 - Alcatraz
2012 - The Legend of Korra
2014 - Believe
2015 - Mr. Robot

Filmler

2006 Night at the Museum
2009 Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
2011 Larry Crowne
2012 Battleship
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
2012 The Master
2013 Ain't Them Bodies Saints
2013 Short Term 12
2013 Oldboy
2014 Need for Speed
2014 Night at the Museum: Secret of the Tomb
2014 Da Sweet Blood of Jesus
2018 Bohemian Rhapsody

Benzer İçerikler