Ege Rampalar, 5 dakikada geçilecek

Rampalar, 5 dakikada geçilecek

19.09.2017 - 02:58 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale-İzmir karayolunda Ayvacık-Küçükkuyu arasında bulunan ve yaklaşık 40 dakikada kat edilebilen 24 kilometrelik Küçükkuyu rampalarının, yapımı devam eden T1 ve T2 tünellerinin tamamlanmasının ardından 5 dakikada geçileceğini söyledi.

Rampalar, 5 dakikada geçilecek

Turan, sürücülerin eğimli virajları nedeniyle zorlandığı, kazalara davetiye çıkaran Küçükkuyu rampalarındaki ulaşımı rahatlatmak için yapımına 2016 sonunda başlanan T1 tünelinin, gidiş ve geliş olmak üzere çift yönlü inşa edildiğini belirtti.
Turan, “Çanakkale tarihi, turizmi, ormanıyla çok farklı aksta görev yapan bir merkez. Özellikle 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü inşaatının başlamasının ardından gözler biraz daha o bölgeye doğru döndü” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Yıl sonu birleşiyor

Bölgede 2 tünel inşaatı olduğunu kaydeden Turan, şöyle devam etti: “Bu tünellerden biri 2 kilometreye yakın olan tünel. İnşallah yıl sonuna kadar iki ucun birbirini göreceği bir hale gelecek. Onun ardından ikinci tünele başlıyoruz. Onun da ihalesi yapıldı. Tüneller tamamlanınca ulaşımda kalite artacak.”

Bülent Turan, tünellerin tamamlanmasıyla, Çanakkale’deki köprünün İzmir’e olan bağlantısının da tamamlanmış olacağını söyledi.