Gündem SGK hizmet dökümü ile tüm SSK bilgilerinize ulaşın!

SGK hizmet dökümü ile tüm SSK bilgilerinize ulaşın!

06.10.2015 - 22:13 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK borç sorgulama, prim günü öğrenme işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. SSK sigorta dökümü ve SGK hizmet sorgulama işlemleri hakkında en güncel haberler bu sayfada!

SGK hizmet dökümü ile tüm SSK bilgilerinize ulaşın

Artık bir çok kurum ve kuruluş internet kullanımının artması ile birlikte sanal ortamdan online olarak işlem yapma imkanını sunmaktadır. Bu imkanı sağlayan kurumlardan birisi de SGK hizmet dökümünü yapabileceğimiz E-Devlet uygulamasıdır. E-Devlet uygulamasının gelişmesi ile birlikte artık sizde SGK hizmet dökümünüzü hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Sizde E-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile izlemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

SGK hizmet dökümü sorgulamasını E-Devlet sistemi üzerinden yapmak için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapmak için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa SGK hizmet sorgulamasını yapmazsınız. Peki, SGK hizmet dökümü sorgulaması yapmak için neler yapmalıyız.

İlk yapmanız gereknen www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Daha sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada sağ üst bölümde yer alan "E-Hizmetler" başlığı yazan kısıma tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu işlemi yaptıktan sonra bir diğer adımda yeni açılacak olan sayfanın sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Eğer işlem yaparken zaman kaybı yaşamadan işlem yapmak istiyorsanız sayfanın sağında bulunan harflerden "S" harfini seçiniz.

Karşınıza çıkacak olan sayfada seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu" seçeneğine geliniz.

Bundan sonraki adımda bu sayfada yer alan, "4A Hizmetler" "4B Hizmetler" "4C Hizmetler" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Daha sonra ise ilgili alanlara E-Devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir.

Son olarak, açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü yapınız.

SGK hizmet dökümü için yukarıda yer alan adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

SGK SORGULAMA

SGK sorgulama işlemi de aynı SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi gibi E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. SGK sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden yapmak istiyorsanız bu bölümde yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. E-Devlet üzerinden SGK sorgulama yapmak için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapmak içinse E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınız. E-Devlet şifresi almak içinse size en yakın PTT şubesine başvurabilirsiniz. E-Devlet şifresi aldıktan sonra artık sizde sistem üzerinde SGK sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. SGK sorgulama için aşağıada yer alan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

SGK sorgulama için;

İlk olarak www.turkiye.gov.tr resmi internet adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra sistem giriş yapabilmek için sizden istenilen E- Devlet şifrenizi istenilen bölüme yazmanız gerekmektedir.

Bundan sonra ki adımda ise açılacak sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Daha sonra ki adımda ise yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK SORGULAMA

SSK sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden yapabileceğiniz birçok işlemden sadece birisi olana SSK sorgulama işlemini de E-Devlet şifresi ve TC kimlik numaranız ile yapabilirsiniz. Sizde SSK sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız ilk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ise açılacak olan sayfada sağ üst kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu alana tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada hangi işlemi yapmak istiyorsanız o işlemin baş harfine sol tarata bulunan bölümden tıklayınız. SSK sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında yer aldığı için “S” harfine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi de yaptıktan sonra bir sonraki adımra Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında yer alan 4A sorgulama başlığına tıklayınız. Bu bölüme tıkladıktan sonra artk SSK sorgulama işlemini yerine getirebilir ve gerek duyduğunuz her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü, SGK sorgulama, SSK sorgulama işlemini yapabilmek için yukarıda bahsettiğimiz işlemleri sırası ile yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmak için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak sisteme giriş yapmış olmanız işlem yapabileceğiniz anlamına gelmez. E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için E-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. Sizde şifre sahibi olmak ve sistem üzerinden işlem yapmak istiyorsanız size en yakında PTT şubesine başvuruda bulunabilir ve şifrenizi alıp istediğiniz sorgulamaları yerine getirebilirsiniz.