Teknoloji Ransomware Telefonları Hedef Alıyor

Ransomware Telefonları Hedef Alıyor

30.06.2016 - 15:10 | Son Güncellenme:

Son yıllarda bilgisayarları etkileyen Ransomware saldırıları resmen doruk noktasına ulaştı ve hızla yayılmaya devam ediyor.

Ransomware Telefonları Hedef Alıyor

Ancak bu saldırganların akıllı telefonlarınızı unuttuğu anlamına gelmiyor. Cryptolocker adında ki sistemde gönderilen bir dosya ile bilgisayarınızda ki yer alan dosyalar şifreleniyor. Bundan sonra saldırganlar sizinle iletişime geçiyor ve bu kilidi kaldırmak için gereken anahtarı vermek için sizinle pazarlık yapıyor. Parayı verdiğinizde ise şifre size veriliyor ve tekrardan dosyalarınıza kavuşuyorsunuz.

Haberin Devamı
Güvenlik Şirketi Uyardı

Kasbersky Lab çarşamba günü bir rapor yayınladı ve bu raporda bu yıl saldırganların dört farklı şekilde nasıl Android kullanıcılarını hedef aldığının örneğini verdi ve bu tarz saldırıların yükselişte olan bir trend olduğuna dikkat çekti. Kaspersky Lab’da çalışan araştırmacılardan birisi olan Roman Unuchek yaptığı açıklamada ödenecek olan fidyenin burada anahtar rol olduğunu dile getiriyor. Akıllı telefonlara yapılan Ransomware saldırısı bilgisayar ile aynı mantığı güdüyor ve çok yakında bilgisayar ve akıllı telefondan çok farklı olmayan cihazlara da malware yolu ile bulaşacağı düşünülüyor.

Bilgisayarda yaşanan saldırılarda saldırganlar parayı ödemediğiniz takdirde bilgisayarda yer alan dosyaları imha ediyor. Ancak mobilde durum biraz farklı. Akıllı telefonlarda tüm dosyalar şifrelenemiyor ancak yine de pop up mesajı ile ya da kilit ekranında bildirim ile para isteniyor. Fidyeler ise her kullanıcının ödemeyi kabul edebileceği 100-200 dolar gibi miktarlar olarak belirleniyor. Ransomware, iOS cihazları da etkileyebilir ancak iOS bu saldırılara karşı Android kadar zayıf değil.