Rasim Öztekin

  • İsim
    : Rasim
  • Soyad
    : Öztekin
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 14.01.1959
    1959-01-14
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

 Türk oyuncu.
 
İstanbul'daki Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, ve Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.
 
1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Öztekin, TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı gibi, kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır.
 
Filmografi
Mandıra Filozofu - 2014
Düğün Dernek - 2013
Seksenler - 2012-
Vay Arkadaş - 2010
Gelecekten Bir Gün - 2010
Kanal-İ-Zasyon - 2009
Geniş Aile - 2009-2011 ( Kuddusi Kirişçi)
Güzel Günler - 2007
Suç Dosyası - 2007
Kabadayı - 2007 ( Sürmeli )
Kapılara Dikkat - 2006
Pertev Bey'in Üç Kızı - 2006
Balıketi - 2006
Acemi Cadı - 2006 (Duman Seslendirme)
Dolunay - 2005
Hırsız Polis - 2005
Aktör Eskisi - 2004
Şans Kapıyı Kırınca - 2004
Pardon - 2004 ( Muzaffer )
G.O.R.A - 2003 ( Bob Marley Faruk )
Ev Hali - 2002
Yeni Hayat - Şan 2001
Kızım Osman - 1998
Başka İstanbul Yok - 1996
Bay E - 1995
Boşgezen ve Kalfası - 1995
Türk Tutkusu - 1994
Tersine Dünya - 1993
Kurt Kanunu - 1991
Arabesk (film)- 1988
Köşedönücü (Osman) - 1994
72. Koğuş - 1987
Bir Günlük Aşk - 1986
Ödülleri
1988, Altan Erbulak, En İyi Oyuncu
1995, İsmail Dümbüllü, Yılın En Başarılı Oyuncusu
2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En iyi yardımcı Erkek Oyuncu
2010, KALDER (KALİTE DERNEĞİ)En kaliteli sanatçı ödülü
2010, Ayaklı gazete "Yılın En İyi yardımcı erkek oyuncu" ödülü
2011, Yılın Nasrettin Hocası


Rasim Öztekin biyografisi

Rasim Öztekin kimdir?

Rasim Öztekin 14.01.1959 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Rasim Öztekin kaç yaşındadır?

Rasim Öztekin 14.01.1959 tarihinde doğmuş olup 58 yaşındadır.

Rasim Öztekin ne iş yapar?

Rasim Öztekin Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Rasim Öztekin nerelidir?

Rasim Öztekin Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
    ©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.