Gündem Raylı ulaşım felç oldu

Raylı ulaşım felç oldu

01.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin birçok yerinde hayatı olumsuz etkileyen elektrik kesintisi megakent İstanbul’da raylı ulaşımın durmasına neden oldu.

Raylı ulaşım felç oldu

Kesinti nedeniyle binlerce kişi metro, tramvay ve Marmaray duraklarında mahsur kalırken, yolcular bilet iadesi yapılarak dışarı çıkartıldı. Metro ve Marmaray girişleri vatandaş kapatılırken, kesinti sırasında vagonlarda mahsur kalanlar ise şalterlerin kapatılıp güvenliğin sağlanmasından sonra tahliye hattından yürüyerek dışarıya çıkartıldı.
Metro ve Marmaray’ı kullanamayanlar otobüs duraklarına yönelince, özellikle ana arterlerdeki duraklarda yığılmalar yaşandı. İş, okul ve evlerine yetişmek için yola çıkanlar, otobüs duraklarına akın etmek zorunda kalınca, ana arterlerdeki duraklarda küçük çaplı izdihamlar yaşandı. Öğle saatlerinde E-5 güzergahını kullananlar her iki yönde de güçlükle ilerleyebildi. Kesinti nedeniyle ana arter ve ara sokaklardaki trafik ışıklarının çalışmaması kargaşaya neden oldu.
İstanbul’da akşam saatlerine kadar süren kesinti nedeniyle özellikle jeneratörü olmayan iş yerleri ve küçük esnaf zarar gördü. Kentteki birçok esnaf uzun süre elektrik gelmeyince işyerlerini kapatıp evlerine döndü.