Cadde Reaksiyon dizisinde Behzat Ç.'ye gönderme

Reaksiyon dizisinde Behzat Ç.'ye gönderme

29.09.2014 - 22:33 | Son Güncellenme:

Pazartesi akşamı ekrana gelen Reaksiyon yine herkesi ekrana kilitlemeyi başardı. Erdal Beşikçioğlu'nun yer aldığı Reaksiyon'da dün akşam Behzat Ç.'ye gönderme yapılması izleyicinin gözünden kaçmadı.

Reaksiyon dizisinde Behzat Ç.ye gönderme

Behzat Ç. dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran başarılı oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü oynadığı Reaksiyon'da yapılan gönderme izleyicilerin gözünden kaçmadı.

Haberin Devamı

Reaksiyonun son bölümünde Zeynep'in Yavuz'a sorduğu 'Siz emekli olmadan önce polis miydiniz? Cinayet şube amiri havanız var' cümlesi efsane dizi Behzat Ç.'ye yapılan bir gönderme olarak değerlendirildi.

İşte Reaksiyon'daki o sahne...

Zeynep: Siz emekli olmadan önce polis miydiniz?

Duygu: O nerden çıktı?

Zeynep: Bilmem... Yani böyle amcanda cinayet şube amiri havası var...

Yavuz: Bekçiydim ben... Bu devletin en sadık bekçisi... Sonra beni emekli ettiler...

Patlamadan sonra Oğuz ‘un babası ve annesi ölümle pençeleşmektedir. Tekin’in hayattaki tek varlığı kız kardeşi yaralanmış, iki kahramanımız başlarına gelen felaketin şokundadır. Oğuz’un ağbisi haklı çıkmış, bulaştıkları bela Oğuz’un en sevdiklerinin hayatına kastetmiştir. Oğuz ve Tekin ellerindeki koddan Gürkan’ın yardımıyla hainin kimliğine ulaşırlar. Gürkan’ın yardımcısı Fuat bütün cinayetlerin merkezinde bulunmaktadır. Bu bilgi Oğuz ve Tekin’i Yavuz Aslan’ın evinden geçen ve sonunda Serdar’a götürecek olan yolun başlangıcıdır. Oğuz’un Yavuz Aslan’ın yanında görmeyi tahmin edeceği en son insanı, Zeynep’i görmesiyle birlikte işler büsbütün rayından çıkacaktır.
Konusu:
Dizide İbrahim Çelikkol,Nehir Erdoğan,Selen Soyder, Yurdaer Okur,Erdal Beşikçioğlu ve İsmail Demirci yer alıyor.İbrahim Çelikkol ordudan atılan bir bordo bereliyi canlandırırken; İsmail Demirci ise teşkilattan atılan bir özel harekatçıyı canlandıracak.Erdal Beşikçioğlu ise emekli istihbaratçı olacak.Kevork Malikyan ise Başbakanlık müşteşarı olacak.
Görevlerinden atılan kişiler işin arkasındakileri ararken birçok olayla karşılaşacak ve dizi bunları anlatacak.Kurtlar Vadisi Pusu gibi suç dünyasını anlatacak dizinin sloganı ise ‘Reaksiyon, güç dünyasını anlatacak’ imiş. Dizide anlatılacaklardan biri de şöyle:
Diziyle ilgili gelen bilgilerde devlet ve devletler arasındaki güç savaşlarının gerçek olaylardan yola çıkılarak anlatılacağı söyleniyor.
Dizinin yönetmen koltuğunda Onur Tan otururken; senaristler ise Kurtlar Vadisi Pusu’da da görev almış olan Ozan Aksungur ve Yasak dizisinin senaristi Emre Özdür olacak.Dizinin müziklerini ise Muhteşem yüzyıl’ın da müziklerini yapan Fahir Atakoğlu yapacak.

Yazarlar