Gündem Nerede oy kullanacağım? 2017 seçmen sorgulama sayfası erişime açıldı

Nerede oy kullanacağım? 2017 seçmen sorgulama sayfası erişime açıldı

08.04.2017 - 08:55 | Son Güncellenme:

Anayasa Değişikliği Referandum'u için geri sayım başladı. 16 Nisan Pazar günü yapılacak Referandum'da nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar için seçmen sorgulama sayfası erişime açıldı. Seçmen sorgulama işlemleri e-devlet ve YSK resmi sayfasından yapılıyor.

Nerede oy kullanacağım 2017 seçmen sorgulama sayfası erişime açıldı

Seçmen sorgulama sistemi kullanıma açıkldı. YSK, seçmen listelerinin kesinleştiğini duyurarak, seçmenlerin oy kullanacağı yerleri YSK'nın seçmen sorgulama sisteminden öğrenebileceğini bildirdi. Sandık sorgulama işlemiyle hangi okulda oy vereceğini görebilecek olan seçmenler, bu bilgilere e-devlet ve YSK seçmen sorgulama sistemi üzerinden erişebilecek. Seçmenler, oy kullanacağı yerleri 'https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/' adresinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YSK'DAN ÇİPLİ KİMLİK KARTI UYARISI

Öte yandan YSK'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, çipli kimlik kartı olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğu vurgulanarak, şöyle denildi:

"Son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Çipli Kimlik Kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönünde haberler dolaşmaktadır. Bu haberler asılsız olup seçmenler, Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler"

Haberin Devamı

17 NİSAN'DA OKULLAR TATİL

Bakan Yılmaz, halk oylaması çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunduğu memleketi Sivas’ta, Zara ilçesinde yapımı tamamlanan 100 milyon liralık yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Referandumda birçok öğretmenin görev aldığını belirten Yılmaz, “İtirazların sağlıklı şekilde neticelenebilmesi, okullarımızın düzeninin sağlanması ve temizliğinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için başbakanımızın talimatıyla, 17 Nisan’ı tatil etme kararı aldık” dedi.

EN FAZLA SEÇMEN GÜMÜŞHANE'DE ARTTI

En çok seçmen artışı olan iller; Gümüşhane’de yüzde 8,6, Bayburt’ta yüzde 8,1, İzmir’de yüzde 6,6, Tekirdağ’da yüzde 5,4, Batman’da yüzde 5,3, Şanlıurfa’da yüzde 5, Kocaeli’de yüzde 4,9, Siirt’de yüzde 4,4, Bolu’da yüzde 3,9, Gaziantep’te yüzde 3,6, Diyarbakır’da yüzde 3,5, Osmaniye’de yüzde 3,2, Eskişehir’de yüzde 3,2, Sakarya’da yüzde 3,2, Antalya’da yüzde 3 oranlarında seçmen artışları oldu.

EGE İLK SIRADA

Bölgeler bazında ise en yüksek seçmen sayısı artışı yüzde 20,5 ile Ege bölgesinde gerçekleşmiştir. Diğer bölgelerdeki seçmen sayısı artışı şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

İstanbul’da yüzde14,6.

Doğu Marmara Bölgesinde yüzde 13,1.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde12,8.

Akdeniz Bölgesinde yüzde 11,8.

Batı Anadolu Bölgesinde yüzde 11.

Batı Marmara Bölgesinde yüzde 4,4.

Orta Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 3,5.

Orta Anadolu Bölgesinde yüzde 2,9.

Doğu Karadeniz Bölgesinde yüzde 2,6.

Batı Karadeniz Bölgesinde yüzde 2,5."