Elazığ Regaip kandili Elazığ'da İzzetpaşa Camii'nde idrak edilecek

Regaip kandili Elazığ'da İzzetpaşa Camii'nde idrak edilecek

01.05.2014 - 12:31 | Son Güncellenme:

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, kandillerin Müslümanlar için önemli günler olduğunu ifade ederek, bu gece idrak edilecek olan Regaib Kandili'nin tüm İslam alemine barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

Regaip kandili Elazığda İzzetpaşa Camiinde idrak edilecek

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, kandillerin Müslümanlar için önemli günler olduğunu ifade ederek, bu gece idrak edilecek olan Regaib Kandili'nin tüm İslam alemine barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.
Elazığ İl Müftülüğü, Regaib Kandili dolayısıyla akşam namazı sonrasında İzzetpaşa Camisi’nde program düzenleyecek. Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, Regaib Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'nin Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece idrak edileceğini belirterek, “Regaib Kandili 3 aylar diye bildiğimiz Recep Şaban ve Ramazan aylarının ilk ayı olan Recep ayının ilk Cuma gecesidir. Dolayısıyla bu üç aylar Müslümanlar açısından önemli bir zaman dilimidir. Bu günler Cenabı Allah’ın rahmetinin mağfiretinin inanan insanlar üzerine bolca yoğunlaştığı mübarek zamanlardır. İlk kandil olarak inşallah Regaib Kandili'ni bütün İslam alemi ile beraber idrak edeceğiz. Regaib kelimesinin manası çok rağbet edilen değerli kıymetli kendisine paha biçilmez bir değeri olan gece manasındadır. Dolayısıyla bu gecede yapılacak her türlü ibadetin Cenabı Allah indinde diğer zamanlara göre ayrı bir yeri vardır. Regaib Kandili'nin Müslümanlar açısından bir diğer önemi de Peygamber Efendimizin ana rahmine düştüğü gecedir. Onun için bu gecede Peygamber Efendimize bolca selat-u selam getirmemiz lazım. Bu gece dua etmeliyiz, tövbe etmeliyiz. Bu gece duaların ve tövbelerin kabul olduğu bir gecedir. Çevremizdeki insanları ziyaret etmeliyiz. Özellikle komşu ziyaretleri bu gecede çok önemli. Hayatta olanları ziyaret ettiğimiz gibi ölmüş yakınlarımızı da hatırlamalı ve kabir ziyareti gerçekleştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
“MÜSLÜMANLAR BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YAŞAMALI”
Müftü Güngör Müslümanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğini söyledi. Güngör, “İslam dini Müslümanların birlik beraberlik içerisinde olmasını ister. Dolayısıyla bu gecelerin müminler açısından bir önemi de birliğimizi beraberliğimizi tesis etmemizdir. Mümkün mertebe kandil gecesi yapacağımız ibadetleri camilerde beraber cemaat ile geçirmeye çalışalım. Dinimizde toplu ibadetlerin önemi büyüktür. Evde de ibadet yapılabilir ancak cemaatle yapılan ibadetler önemlidir. Özellikle kandil gecesi kimsesizleri öksüzleri yetimleri hatırlamalıyız. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeli ve onları korumalıyız. Bu geceyi bu şekilde ihya etmeye çalışmalıyız” diye konuştu.
Her kandil olduğu gibi bu kandilde de İzzetpaşa Camisi’nde program düzenleyeceklerini dile getiren Müftü Güngör, “İnşallah İzzetpaşa Camii'nde akşam namazından sonra mevlidi şerif okutulacak ve yatsıdan önce vaaz ve dua yapılacak. Böylece toplu olarak camimizde Regaib Kandili’ni idrak etmiş olacağız” şeklinde konuştu.