Gündem Rehber öğretmene izin günü mesai

Rehber öğretmene izin günü mesai

11.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yürürlüğe giren yönetmelikle ‘psikolojik danışman’ sıfatı kaldırılan rehber öğretmenlerin izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilmesinin önü açıldı...

Rehber öğretmene izin günü mesai

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sendikalar ve meslek kuruluşlarının sert tepki gösterdiği Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’ni, dün Resmi Gazete’de yayımladı. Yeni yönetmelikte, “rehber ve psikolojik danışman” öğretmen gitti; yerine yeni bir ders tanımı ile “rehberlik” öğretmeni geldi.

Haberin Devamı

Yönetmelikteki en dikkat çekici değişiklik eski yönetmelikte bulunan, “Örgün ve yaygın eğitimdeki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde, sorunlara erken müdahale ve özellikle sorunun oluşmamasına yönelik gelişimsel, koruyucu yaklaşım esastır” maddesinin çıkarılması oldu. Yeni yönetmelikle bu madde yerine artık rehber öğretmenlerin, öğrenciye yönelik atacağı adımlarda, “yargının danışmanlık tedbiri” kararı beklenecek.

‘Krize müdahale’

Rehber öğretmenin “psikolojik danışman” sıfatının da kaldırıldığı yönetmelik ile doğal afetler ile kaza, ihmal, istismar, intihar, şiddet, savaş ve göç gibi olaylarda psikolojik ve sosyal destek sağlamak üzere “psikososyal koruma önleme” ve “krize müdahale hizmetleri”ni il, ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okullarda kurulacak ekipler verecek.

Haberin Devamı

Hakkında mahkemelerce “danışmanlık tedbiri” kararı verilen çocuklara ise bu hizmetler rehberlik servisince sağlanacak. Büro işlerinde, ders, nöbet ve sınavlarda artık görev verilebilecek olan rehberlik öğretmenlerinin, izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilmeleri kararlaştırıldı.

Başvurular martta sonuçlar temmuzda

ÖSYM, “2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi”ni internet sitesinden duyurdu. Buna göre, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 23 Haziran’da, 2. oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran’da yapılacak.

YKS başvuruları 1 Mart-21 Mart’ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 4 Nisan olarak belirlendi. YKS sonuçları ise 31 Temmuz’da açıklanacak. 2018 Dikey Geçiş Sınavı 8 Temmuz’da gerçekleştirilecek ve sonuçları 2 Ağustos’ta duyurulacak.
2018-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 22 Temmuz’da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 28 Temmuz’da, 2. gün oturumları 29 Temmuz’da yapılacak. KPSS-Ortaöğretim Sınavı 7 Ekim’de yapılacak ve sonuçları 8 Kasım’da açıklanacak. Ön Lisans Sınavı ise 4 Kasım’da yapılacak ve sonuçları 29 Kasım’da duyurulacak.