Muş REHBER ÖĞRETMENLERE DRAMA EĞİTİMİ

REHBER ÖĞRETMENLERE DRAMA EĞİTİMİ

20.02.2015 - 17:22 | Son Güncellenme:

.

REHBER ÖĞRETMENLERE DRAMA EĞİTİMİ

Muş’un Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “Rehber Öğretmenlerin Drama Eğitimi Projesi” hayata geçirildi.
Proje kapsamında eğitim alan 36 rehber öğretmene Bulanık Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Bulanık Gazi Ortaokulu Rehber Öğretmeni Fuat Aydoğdu ve Turgut Özal Ortaokulu Rehber Öğretmeni Sedat Altun tarafından hazırlanan “Rehber Öğretmenlerin Drama Eğitimi Projesi”, 36 rehber öğretmenin katılımıyla 16-20 Şubat tarihleri arasında Bulanık Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda 40 saatlik eğitimle tamamlandı. Proje kapsamında eğitim veren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim görevlisi Arzu Bayındır, “Öncelikle Bulanık halkının çok misafirperver olduğunu aktarmak isterim. Verdiğimiz drama eğitimi ile genç ve dinamik rehber öğretmenlerin okullarında klasik eğitim metotlarının ötesinde, bireyi merkeze alan problem çözme becerilerini geliştirici, özgüveni yüksek sosyal bireyler yetiştirme noktasında yeni eğitim ve öğretim modellerini kullanmayı amaçladık” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ise, projenin son derece önemli olduğunu belirtti. Projenin bir sonraki projeler için bir örnek teşkil edeceğini ifade eden Edip, Bulanık ilçesinde çalışmakta olan öğretmenlerin proje üretmeleri konusunda sürekli teşvikte bulunduklarını kaydetti.
Proje koordinatörlerinden Fuat Aydoğdu da, projenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına sunulduğunu ve DAKA tarafından finanse edildiğini ve bu bağlamda ajans tarafından eğitimcinin gönderildiğini ifade etti.
Proje koordinatörlerinden Sedat Altun ise, verilen eğitimin aynı meslek elemanlarını bir araya getirerek bilgi ve belge alışverişi adına olumlu olduğunu ve eğitime katılanların tümünün Bulanık’taki ilk, ortaokul ve liselerde çalışan rehber öğretmenler olduğunu kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan 36 rehber öğretmenine sertifikaları verildi.