Tekirdağ Rehber Öğretmenlere “Tercih Ve Kariyer Danışmanlığı” Eğitimi

Rehber Öğretmenlere “Tercih Ve Kariyer Danışmanlığı” Eğitimi

07.06.2017 - 11:27 | Son Güncellenme:

.

Rehber Öğretmenlere “Tercih Ve Kariyer Danışmanlığı” Eğitimi

Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından üniversite tercihlerinde öğrencilere yardımcı olabilmeleri için Tekirdağ genelinden katılan 104 rehber öğretmene “Tercih Ve Kariyer Danışmanlığı” eğitimi verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi toplantı salonunda düzenlenen ve iki gün süren eğitim programının açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Bakır, Tekirdağ RAM Müdürü Dinçer Dönmez ile rehber öğretmenler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Ersan Ulusan, öğrencilerin yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarıyla uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçiş süreçlerinde onlara rehberlik etmenin önemine değinerek rehber öğretmenlere başarılar diledi.
RAM Müdürü Dinçer Dönmez de konuşmasında, günümüzün hızla değişen ve gelişen eğitim sistemi içerisinde tercih danışmanlığının artık yalnızca sınav verilerine bakarak puan ve başarı sıraları ile yapılan bir uygulama olmaktan çıktığını, tercih döneminde, tercih formuna belli bir sırada okulların yazılmasının perde arkasında kalan kariyer hazırlığının son yıllarda öğrenciler ve öğretmenler için odak noktası haline gelerek hak ettiği değeri bulduğunu, bu sebeple kariyer danışmanlığı konusunda öğrencileri yönlendirecek kişilerin kendilerini yetkin kılması adına 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının son eğitim programının "Tercih ve Kariyer Danışmanlığı" olmasına karar verildiğini anlattı. Bu eğitimde ilk defa çalışma bölgesinde yer almayan ilçelerden de öğretmen katılımının olduğunu dile getiren Dönmez, 2015 yılında başlanılan eğitim maratonun hız kaybetmeden ve çoğalan talep ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında da devam edeceğinin bilgisini verdi.
Konuşmaların ardından, Tercih ve Kariyer Danışmanı Nur Erdem Özeren tarafından, tercih danışmanlığı yapacak uzmanların, meslekler ve bölümlerin tamamı hakkında bilgi sahibi olması için tüm bölümler gruplandırılarak anlatıldı. ÖSYM’nin son 5 yıllık verilerinin 15 ayrı kritere göre yapılan değerlendirmesiyle oluşan objektif bilgiler katılımcılarla paylaşılarak TEOG tercihleri sırasında öğrenciler yönlendirilirken dikkat edilmesi gereken noktalara değinildi ve mesleki eğitim veren okulların önemi hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.
Tercih ve Kariyer Danışmanlığı eğitimi katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi.