Gündem Rehberler, turistlere İslam dinini anlatacak

Rehberler, turistlere İslam dinini anlatacak

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Rehberler, turistlere İslam dinini anlatacak

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 programına göre turist rehberleri artık İslam dini ile ilgili bilgilendirme yapılması için de çalışacak. Program Diyanet ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ile turist rehberlerinin eğitimi konusunda imzalanacak iş birliği protokolünün ardından başlayacak. Rehberlik faaliyetlerinde İslam dini ile ilgili konularda doğru bilgilendirme yapılmasına katkı sağlamak amacıyla TUREB ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde turist rehberlerine yönelik İstanbul’da geniş katılımlı bir konferans düzenlenecek.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 bütçe tekilfinde 2019’da yapılacak faaliyetlere ilişkin ilginç bilgiler yer aldı. Yapılması planlanan faaliyetler ve programlar özetle şöyle:

- Türkiye’deki tarihi ve turistik camilerdeki ziyaretçilere yönelik yabancı dillerde İslam dinini, İslam kültür ve medeniyetini Kuran-ı Kerim’i, Hz. Muhammed’i tanıtıcı broşürler hazırlanacak.

- Cami broşürleri hazırlanacak. Diyanet Çocuk Dergisi’nin Temmuz 2018 sayısı, “yaz Kuran kursları özel” sayısı olarak hazırlanarak kursa devam eden tüm öğrencilere ücretsiz dağıtılacak. Maliyeti 2 milyon TL olacak.

- Diyanet’in fetvalarında kullanılacak usul, dil ve üsluba yönelik bir rehber yayımlanacak.

- TRT Diyanet TV, özerk bir yapı çerçevesinde müstakil bir televizyon olarak yayın hayatına devam edecek. 24 saatlik yayın akışının tamamı Diyanet tarafından oluşturulacak; televizyonda çocuklara yönelik 3D animasyon tekniği ile ibadet ve ahlak içerikli seriler üretilecek.