Gündem Reina'da hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor

Reina'da hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor

02.01.2017 - 15:02 | Son Güncellenme:

Ortaköy'deki gece kulübü Reina'da yılbaşı eğlencesi sırasında düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlanıyor.

Reinada hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor

ANNE YÜREĞİ DAYANAMADI

Haberin Devamı

İstanbul'da gece kulübü Reina'da yılbaşı eğlencesi sırasında düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru 21 yaşındaki Burak Yıldız, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi morgundan alınan şehidin cenazesi, helallik alınması için baba evine götürüldü. Ardından törenin yapılacağı Muğdat Camisine getirilen Yıldız'ın cenazesi gözyaşlarıyla karşılandı.

Bekar olan Burak Yıldız'ın babasının bir süre önce vefat ettiği belirtilirken, anne Aslı Yıldız gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazı öncesi yakınlarının desteğiyle oğlunun tabutunun yanına giden acılı 3 çocuk annesi Aslı Yıldız, fotoğrafını alıp öptü. Şehidin annesi kısa süre sonra bayılarak düştü. Yanındakilerin müdahale etmesiyle sedyeye alınıp ambulansa götürülen anne Yıldız, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Reinada hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor


Reinada hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor

Haberin Devamı

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenaze törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve eşi Zeliha Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehit polisin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

ELVAN ÇİFTİNDEN ACILI AİLEYE DESTEK

Bakan Elvan, şehit polisin dayısı Ahmet Dursun'un elini tutarak tören boyunca destek oldu. Zaman zaman Dursun'u teselli eden Bakan Elvan, ailenin yanında olduklarını belirtti. Törenin ardından kardeşinin tabutunun arkasından giden Leyla Yıldız'a Lütfi Elvan'ın eşi Zeliha Elvan ve Vali Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak destek oldu. Elvan ve Çakacak, acılı kızkardeşin koluna girip tören geçidini tamamlarken; şehit annesi Aslı Yıldız, büyük oğlu Murat Yıldız'a sarılıp uzun süre gözyaşları döktü. Şehidin cenazesi daha sonra omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Burak Yıldız, Şehir Mezarlığı'nda yer alan şehitlikte toprağa verildi.

BÜŞRA'NIN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Reinada hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor


Büşra Kösa arkadaşlarıyla birlikte yılbaşı gecesi Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'ya eğlenmeye gitti. Kösa ve 2 arkadaşı yeni yılın ilk saatlerinde düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirdi. Büşra için bugün Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile Büşra Kösa'nın çok sayıda yakını ve arkadaşı katıldı. Büşra'nın babası Mustafa Kösa, annesi Hülya Topuzlu ile ablaları Kübra ve Çağla Kösa cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Törende Büşra'nın ailesi, yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Saldırı sırasında Büşra Kösa ile birlikte olan Duygu isimli arkadaşı da tabuta bakıp uzun süre ağladı. Cenaze töreninin ardından Büşra'nın tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu.

"YAVRUM BENİ ÖPTÜ GİTTİ, GELMEDİ"

Tabutun arkasında ilerleyen acılı anne Hülya Topuzlu'nun, "İnsan insana nasıl kıyabiliyor? Nasıl bir dünyada yaşıyoruz? Şehitlere ağlıyoruz, benim de başıma geldi. Yavrum beni öptü gitti, gelmedi. Allah cezalarını versin" şeklindeki sözleri yürek burktu. Büşra Kösa, Habipler'deki Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

4 AY ÖNCE AĞABEYİNİ KAYBETTİ

Öte yandan, Büşra Kösa'nın 26 yaşındaki ağabeyi Barış Kösa'nın, Bursa'da kurban bayramının ilk gününde silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü öğrenildi.


FATİH ÇAKMAK'IN CENAZESİNE REİNA'NIN SAHİBİ MEHMET KOÇARSLAN DA KATILDI

Reinada hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor


Ortaköy Reina'da yeni yılın ilk saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden özel Güvenlik görevlisi Fatih Çakmak için cenaze töreni düzenlendi. Cenazede Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Ayten Çakmak'ın vedası, yürekleri burktu.

Ortaköy'de eğlence mekanı Reina'da yaşanan silahlı terör saldırısında hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Fatih Çakmak için Bağcılar Yavuz Selim Camii'nde öğlen namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Fatih Çakmak'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Çakmak'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından helallik almak için evine getirildi. Cenazeye Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan da katıldı.

Fatih Çakmak'ın cenazesi helallik alınmasının ardından defnedilmek üzere Bağcılar Güneşli Mezarlığına götürüldü.


MUSTAFA KAYA KASTAMONU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Reinada hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor

Haberin Devamı

İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısında yaşamını yitiren Mustafa Kaya'nın cenazesi, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından yakınları tarafından alınan Kaya'nın (31) cenazesi memleketi Taşköprü'ye getirildi. Kaya'nın naaşı, Taş Camisi'nde İl Müftüsü Osman Aydın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kurbantepe Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, terörü en ağır dille kınadığını belirterek, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik saldırıya maruz kaldık. Hepimiz şunu biliyoruz ki buna kimsenin gücü yetmeyecek. Birlik ve beraberliğimiz daim olacak. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya asla güçleri yetmeyecek. Kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve ilçe halkına ise başsağlığı diliyorum." dedi.

Cenazeye, Kaya'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul'da ailesiyle yaşayan ve özel bir gümrük firmasında çalışan Kaya'nın askerlik döneminden 2 arkadaşıyla yılbaşı gecesi buluşarak, onlara eşlik etmek için eğlence kulübüne gittiği öğrenildi.

Saldırıda Kaya'nın yanındaki bir arkadaşının da öldüğü belirtildi.

SEYMEN'İN CENAZESİ BABAEVİNDE!

Reinada hayatını kaybedenler son yolcuğuna uğurlanıyor

İstanbul Ortaköy'deki bir eğlence mekanındaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 32 yaşındaki Mustafa Sezgin Seymen'in cenazesi Trabzon'un Sürmene İlçesindeki babaevine getirildi, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Seymen'in cenazesi ardından toprağa verildi.

Yılbaşı gecesi İstanbul'da ünlü bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısında kasığına aldığı kurşunla hayatını kaybeden Mustafa Sezgin Seymen'in cenazesi, öğle saatlerinde baba evine getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut eve yaklaşınca abla Didem Seymen, "Mustafam" diye bağırarak feryad etti, acılı anne Saime Seymen de, "Oğlum, ballım, tatlım. Sen şehit mi oldun? Arkadaşların düğününe gelecekti, cenazene geldi" diyerek gözyaşı döktü. Mustafa Sezgin Seymen'in tabutunun başından ayrılmayan 3 aylık nişanlısı Sezen Arseven de sürekli gözyaşı döktü.

Helallik alınması sırasında din görevlisince yapılan dua sırasında kalabalıktan birinin, "Hocam, Mustafa şehit. Kurban olayım sana, Mustafa'nın şehit olduğunu söyle. Çekinme, söyle" diye seslenince din görevlisi, "Cenabı Allah inşallah şehitlerden yazar" diyerek duasına devam etti.

Yazarlar