Gündem Son dakika: Reina saldırganı yakalandı! İşte teröristin ilk görüntüleri

Son dakika: Reina saldırganı yakalandı! İşte teröristin ilk görüntüleri

17.01.2017 - 00:13 | Son Güncellenme:

Reina'da yılbaşı gecesi katliam yapan saldırganla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 39 kişinin ölümüne neden olan Ebu Muhammed El Horasani kod adlı terörist Abdulkadir Masharipov, Kırgız uyruklu Ebu Muhammed kod adlı teröristin Esenyurt'taki evinde yakalandı. Düzenlenen operasyona saldırgan, polis eve girince saklanmaya çalıştı. Yatağın altına girerken yakalanan terörist çatışma olmadan canlı olarak ele geçirildi.

Son dakika: Reina saldırganı yakalandı İşte teröristin ilk görüntüleri

Ortaköy'de yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina katliamını gerçekleştiren Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristinde aralarında bulunduğu 3'ü kadın toplam 5 kişi gözaltına alınarak emniyete getirildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Reina saldırganı Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristin Esenyurt'taki bir sitedeki adresini günler öncesinde tespit eden polisler, 24 saat boyunca evi aralıksız takip etti. TEM ekipleri saat 23.30'da saldırganın kaldığı örgüt evine operasyon düzenledi.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan operasyonda Ebu Muhammed El Horasani kod isimli terörist ve Kırgızistan uyruklu bir erkek ile Senegal uyruuklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) adlı 3 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrollünden geçirilen Reina saldırganında aralarında bulunduğu 5 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan Ebu Muhammed El Horasani kod isimli şüpheli ve diğer 4 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

100 BİN SAAT GÖRÜNTÜDEN UYUYAN HÜCRELER ORTAYA ÇIKTI

Bir üst düzey emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Reina saldırganı yakalamak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel ekip kurulduğu öğrenildi. Özel ekip saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 100 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

TERÖRİSTİN SALDIRI SONRASI KAÇIŞ ROTASI

TEM ekipleri saldırganın izini İstanbul'a geldiğin günden itibaren detaylı olarak inceledi. Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristin saldırıya giderken Zeytinburnu'ndan taksi ile yola çıktığını belirleyen polis, Beşiktaş'ta katliamı gerçekleştirdikten sonra yaralıların arasında dışarı çıktıktan sonra birinci taksiye binerek yaklaşık 300 metre gittikten sonra henüz belirlenemeyen bir sebeple taksiden indirildiğini tespit etti. Bir süre yürüyen saldırgan kaçış rotasında ikinci kez taksiye binerek Zincirlikuyu'ya geldiği ve burada da henüz belirlenemeyen bir sebeple tekrar taksiden indiğini belirledi. Saldırıdan kısa süre sonra üçüncü defa taksiye binen saldırgan Zeytinburnu'nda bulunan bir lokantaya geldiği tespit etti. Saldırıdan sonra 2 gün Zeytinburnu'nda kalan saldırganın daha sonra Esenyurt'ta bulunan eve giderek burada uzun süredir kaldığını belirledi.

İŞTE SALDIRGANIN YAKALANDIĞI EV

TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI DAİREDE POLİS 6 SAAT İNCELEME YAPTI

Haberin Devamı

Polis yaklaşık 6 saat süren incelemelerin ardından saat 06:00 sıralarında daireden ayrıldı. Dairenin bulunduğu katta çekilen görüntüde dairenin kapısının kırılmış olduğu görüldü.

YATAĞIN ALTINA GİRMEYE ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Polisin bir süredir takip ettiği Esenyurt'taki bir sitede yer alan apartmanın 5'inci katında bulunan daireye düzenlenen operasyonda saldırgan, polis eve girince saklanmaya çalıştı. Yatağın altına girerken kıskıvrak yakalanan terörist çatışma olmadan canlı olarak ele geçirildi. Teröristin yakalandığı sırada oğlunun da yanında olduğu belirtildi.

OĞLU İLE KAÇMIŞTI

Terörist Abdulkadir Masharipov'un eşi Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla geçtiğimiz hafta yakalanmıştı. Masharipov'un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

Son dakika: Reina saldırganı yakalandı İşte teröristin ilk görüntüleri

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU VE TÜRK POLİSİ'NE TWİTTER'DA TEBRİK

Yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina katliamını gerçekleştiren Ebu Muhammed El Horasani'nin yakalanmasanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türk Polisi'ni bakanlar twitter adresinden tebrik etti.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş : Ortaköy'deki katliamın failini yakalayan polisimizi tebrik ediyorum. Terör ve arkasındaki güçlerle savaşımız sonuna kadar devam edecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ : İstanbul Reina'daki terör saldırısını yapan teröristi yakalayan İçişleri Bakanımıza ve kolluk güçlerimize tebrik/teşekkürlerimi iletiyorum..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu : Reina saldırganını ele geçiren, başta Bakanımız @suleymansoylu'ya, emniyet ve istihbarat teşkilatlarımıza Milletimiz adına teşekkür ediyorum

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık : Istanbul'da 39 masum cana kıyan azılı teröristi yakalayan #EmniyetTeşkilatınıKutluyorum Bakanımız #süleymansoylu ve ekibini tebrik ediyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç : Devletimiz, Şehit Polisimiz ve diğer masum insanlarımıza yapılanı yanlarına bırakmadı bırakmayacak ! İstanbul'daki teröristin yakalanmasında emeği geçen başta Sayın @suleymansoylu olmak üzere tüm Polis Teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu : Alçak Katili yakalayan Emniyet ve istihbarat mensuplarımızı Candan tebrik ederim.

İSTANBUL VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, teröristin yakalanmasıyla ilgili saat 10.30'da açıklama yapacak.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEBRİK TWEETİ

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu attığı bir tweetle İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu Reina saldırganın yakalanması nedeniyle tebrik etti.

Reina saldırganının yakalandığı evde bulunan iki kadın gözaltına alındı.

Son dakika: Reina saldırganı yakalandı İşte teröristin ilk görüntüleri

4 DİL BİLİYOR

Reina katliamcısı terörist hakkında yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Ebu Muhammed El Horasani kod adlı terörist Abdulkadir Masharipov'un Rusça, Çince, Arapça ve Özbekçe bildiği belirtildi.

TÜRKİYE'YE İRAN ÜZERİNDEN GİRDİ

Teröristin Afganistan'da eğitim aldığı ve İran üzerindenTürkiye'ye girdiği öğrenildi.

İşte teröristin yakalanmasından ilk fotoğraf

Son dakika: Reina saldırganı yakalandı İşte teröristin ilk görüntüleri