Kobi Rekabet Et, Desteği Al

Rekabet Et, Desteği Al

03.05.2017 - 16:49 | Son Güncellenme:

Rekabetçi Sektörler Programı ile 2007-2013 döneminde 43 ilde 44 sanayi altyapısı, Ar-Ge teknolojisi ve turizm altyapı projelerine 900 milyon avrodan fazla finansal ve teknik destek sağlandı.

Rekabet Et, Desteği Al

Yeni dönemin program kapsamında teknoloji transferi ve ticarileşme için 405 milyon Euro kaynak oluşturuldu. Program kapsamında az gelişmiş illerde imalat sanayinde altyapı ve dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon Euro kaynak oluşturuldu.

Haberin Devamı

Kobilere Destek

İlk dönemde tutarın 480 milyon Euro'su AB destekleriyle, 565 milyon Euro'su da hükümet tarafından karşılandı. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak çalışmalarda 2018 yılında tamamlanacak projeler için 145 milyon Euro daha harcanacağı bilgisi paylaşıldı. Bu dönemde 3 teknopark, 4 laboratuvar ve araştırma merkezi, 9 ortak kullanım atölyesi, 10 iş geliştirme merkezi, 3 lisanslı depo ve stok borsa, 1 lojistik merkez kurulduğu açıklandı.

60 Yenilikçi Ürün İçin Örnek Üretiliyor

İlk dönem çalışmalarında KOBİ’lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarının karşılandığını, aynı dönemde oluşturulan kredi garanti fonları girişim ve risk sermayesi fonları aracılığıyla 12 binin üzerinde KOBİ’nin faydalandığı 1 milyar Euro'luk kredi hacmi oluşturuldu. 60 yenilikçi ürün için ilk örnekler üretilmeye başlandı. Söz konusu bu projelerin de 2018 yılında tamamlanacağı planlanıyor.

Haberin Devamı

405 Milyon Euro luk Destek Yolda

Az gelişmiş illerde imalat sanayinde altyapı ve dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon Euro kaynak oluşturuldu. Yeni dönemde verilecek desteklerle, sanayide ve üretimde verimliliğinin artırılması ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Yeni dönem projelerinin girişimciliğin artmasına da katkı sağlaması dikkat çekti. 6 Nisan’da ilk proje teklif çağrısına çıkılacak, bu proje çağrısına 9 Haziran tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Programın yeni döneminde ilk çağrı altında imalat sanayi, araştırma geliştirme, teknoloji transferi ve ticarileşme konularındaki projelere yaklaşık 110 milyon Euro fon ayrıldı.

Kaynak: Kobi-Line